• Слайд 1
 
interatletika.com




Максим Тарарієв: «Зараз я як ніколи мотивований і готовий працювати»

Дніпровський атлет Максим Тарарієв зумів 14 травня 2021 року двічі підкорити Європу, вигравши золоті медалі на чемпіонаті континенту в менс фізик серед юніорів (21-23 роки, відкрита категорія) і чоловіків (до 182 см).

Свою історію успіху Максим розповів пресслужбі ФББУ в інтерв'ю.

ФББУ: - Максиме, коли Вами було прийнято доленосне рішення їхати на «Європу»?

Максим Тарарієв: - Почну трохи здалеку. Весна-2021 - це був мій другий повноцінний змагальний сезон. Перший був восени 2019 року, який для мене був не менш врожайним: чотири старти і всі в призовій трійці. На Чемпіонаті України я став другим серед юніорів і у дорослій категорії, чому був надзвичайно радий. І все це завдяки грамотному веденню і керівництву тренера, можу навіть собі дозволити сказати друга, Дмитра Воєводчука. На багато речей він мені відкрив очі, за що я йому вдячний.

         Після була вимушена перерва, але надовго мене не вистачило і я вирішив готуватися відразу на Кубок України-2021. Мета була стати переможцем Кубка України хоча-б серед юніорів - це для мене було основним завданням. Думок про Європу навіть не було.

         Коли я став абсолютним переможцем Кубка України-2021, для мене це стало невеликим шоком і донині мені це трохи важко усвідомити і передати ті емоції, які я тоді відчув. Після Кубка України функціонери нашої федерації сказали: «Потрібно їхати на «Європу», у тебе є всі шанси перемогти». Тоді я прийняв рішення продовжувати підготовку. До «Європи» залишалося три тижні, і я вирішив знову звернутися до Діми за допомогою, адже досвіду виступу на європейських турнірах у мене не було. І за три тижні ми з Дімою довели мою форму до піку, і я поїхав перемагати. Настрій був тільки такий!


ФББУ: - Які спогади у Вас залишилися після поїздки в Санта-Сусанну?

Максим Тарарієв: - Для мене Чемпіонат Європи - це не тільки перший європейський турнір, а й перша поїздка за кордон, тому вражень було просто море. Високий рівень спортсменів з різних країн, організація, атмосфера залаштунків і змагань була на висоті, ну і, звичайно ж, берега Іспанії. І тут мій бойовий настрій мене не підвів, я став Чемпіоном Європи серед юніорів та у дорослій категорії. Я зробив те, про що півроку тому навіть і не уявляв.

ФББУ: - Що допомогло Вам перемогти? Над чим активно працювали з тренером під час підготовки до головного старту сезону?

Максим Тарарієв: - У мене в цьому сезоні була така ж змагальний вага, що і два роки тому, але я зумів помітно поліпшити пропорції, якість, позування і подачу на сцені - це і, думаю, зіграло ключову роль в моїй перемозі.

ФББУ: - Максиме, що далі? Які цілі ставите перед собою?

Максим Тарарієв: - Зараз я як ніколи мотивований і готовий працювати. Роблю невеликий відпочинок і починаю підготовку до Чемпіонату світу з таким же настроєм - перемагати.

1