• Слайд 1
 
interatletika.com




Олексій Якущенко: «Жити минулими перемогами - не моє»

Одним з героїв Чемпіонату Європи з бодібілдингу та фітнесу (13-17.05.2021) в Іспанії став Олексій Якущенко з Бердянська. Олексій став чемпіоном Європи в категорії менс фізик до 176 см.

На турнірах ФББУ/IFBB ми Олексія спостерігаємо два роки, які атлет провів дуже активно. Спортсмен брав участь в онлайн-чемпіонаті Європи 2020 року, був призером національних змагань, виконав в минулому році норматив майстра спорту, а 14 травня 2021 року на честь перемоги Олексія Якущенка на Чемпіонаті Європи в іспанському місті Санта-Сусанна пролунав Гімн України.

Про фахівців, які зіграли в кар'єрі чемпіона важливу роль, про успіхи та невдачі в спортивній кар'єрі, про атмосферу в збірній України пресслужба ФББУ розпитала Олексія в інтерв'ю.

ФББУ: - Олексію, хто привів Вас до титулу чемпіона Європи? Які спогади залишила у Вас участь у великому міжнародному турнірі? Якою була атмосфера всередині збірної України?

Олексій Якущенко: - Чемпіонат Європи для мене перший міжнародний старт і відразу успіх. Я всього трохи більше двох років в цьому виді спорту і такий результат. Шалено радий цьому досягненню, за що висловлюю подяку своєму тренеру Талавері Віталію Сергійовичу. Не можу не сказати спасибі своєму першому тренеру і хорошому другу Воєводчуку Дмитру з ким робив перші кроки в бодібілдингу і пройшов свої перші турніри.

Чемпіонат Європи - це буря емоцій і вражень, заряд енергії на подальші досягнення.

Збірна України - це один великий єдиний механізм. Тренери, функціонери, спортсмени як мушкетери - один за всіх і всі за одного! Колосальна підтримка, про конкуренцію і мови йти не може, ми - один великий колектив, одна команда! В категорії за лаштунками ми всі один за одного. На сцені вже інша розмова, але радіємо за успіхи кожного. 

Багатьох спортсменів з команди до цієї поїздки я не знав, як і вони мене, але зараз коло спілкування ширше. Це круто! Бути частиною найсильнішою в Європі команди, представляти країну - це честь!

ФББУ: - Ваші результати під час весняного сезону на національному рівні залишили неоднозначні враження ...

Олексій Якущенко: - Що стосується весняного сезону, то для мене він почався вкрай невдало, але про це говорити не хочеться. Скажу одне: «поразки зробили мене сильнішим». Був момент, що руки опускалися, але тренер не дав цього зробити і ми домоглися свого і довели всім, що моя форма варта уваги.

ФББУ: - Напевно, безліч поздоровлень отримали з перемогою на Чемпіонаті Європи?

Олексій Якущенко: - Вітали рідні, близькі, підопічні, знайомі... Я отримав сотні повідомлень і поздоровлень навіть від тих людей, від кого не чекав. Приємно, але вже треба залишити це і рухатися до нових вершин. Жити минулими перемогами – не моє. Потрібні нові виклики і вони є.

ФББУ: - Поділіться своїми спортивними цілями і завданнями на найближче майбутнє.

Олексій Якущенко: - Одне скажу точно: «я ще не став Чемпіоном України і не вигравав Кубок України». На цих змаганнях займав тільки другі місця. Моя мета не досягнута, отже, рухаємося далі. Які ще будуть у мене старти в цьому році, будемо вирішувати з тренером найближчим часом. Весняний сезон завершено, а змагальний рік ще ні.

1