• Слайд 1
 
interatletika.com




Максим Рогожа: «Круто, коли навколо одні однодумці»

Завжди непідробний інтерес на будь-яких змаганнях з бодібілдингу у шанувальників виду спорту викликає категорія бодібілдерів-суперважковаговиків. З цікавістю і надією стежили ми за перипетіями боротьби за нагороди на Чемпіонаті Європи-2021 чоловічому бодібілдингу в категорії +100 кг, де Україну на іспанській сцені представляв Максим Рогожа з Кривого Рогу.

Максим - лідер рейтингу ФББУ за підсумками весняного сезону, здобув перемоги на головних національних стартах і, природно, був одним з претендентів на медалі на Чемпіонаті Європи. З Іспанії Максим повернувся з сріблом. Про свої враження від участі в Чемпіонаті Європи, чому тренується самостійно і про плани на майбутнє Максим Рогожа розповів в інтерв'ю пресслужбі ФББУ.

ФББУ: - Максиме, які емоції і враження подарував Вам Чемпіонат Європи в Санта-Сусанні?

Максим Рогожа: - Вражень після Чемпіонату Європи залишилося маса. Дуже круто, коли навколо одні однодумці, коли ти і тебе не напружують розмовами про підводку, про рис і курячу грудку. Якщо чесно, до цих пір не віриться, що я брав участь у змаганнях такого високого рівня.

         Нехай мене і засмутило зайняте друге місце в категорії бодібілдинг +100 кг, проте це дало дуже сильний поштовх працювати далі і виправляти свої помилки.


ФББУ: - Як оціните свою форму, яку виставили на Чемпіонаті Європи?


Максим Рогожа:
- Форма на Кубку України мені і більшості моїх підписників і товаришів сподобалася більше ніж та, яку я виставив на Чемпіонаті Європи.

Чесно хочу сказати, я відчував велику відповідальність перед ФББУ, перед президентом Дніпропетровської федерації Валерієм Пархоменком і перед країною, адже я представляв її на змаганнях.  Зробив висновок, що недовантажився в Іспанії вуглеводами - боявся переїсти. Хоча форма, точніше якість моїх ніг, мені більше подобалося на Чемпіонаті Європи.

ФББУ: - Ви провели дуже насичений і успішний сезон. Все задумане вдалося?

Максим Рогожа: - Все, що я хотів зробити в цьому сезоні, я зробив.

Хоча планів їхати на Чемпіонат Європи не було, так як це важко фінансово для мене. Допомогла багато в чому ФББУ і знайшлися також люди, які мене підтримали.

ФББУ: - Дивно, що спортсмен такого високого рівня тренується самостійно.

Максим Рогожа: - Тренувався весь цей час я самостійно, адже вважав і вважаю, що краще тебе самого твоє тіло знати ніхто не може. Хоча повинні бути знання що, як і для чого робити, а якщо їх немає, то краще самому не експериментувати.  На осінній сезон готуватися буду з тренером, і це буде мій перший такий досвід. Хочеться отримати практику в цій галузі, хочеться відчути як це «тобі сказали - ти зробив»,  а не сидіти і самому собі все вираховувати і продумувати.

ФББУ: - Які вершини будете підкорювати з наставником?

Максим Рогожа: - Націлений я на Чемпіонат світу.

1