• Слайд 1
 
interatletika.com




Віталій Талавера: «Ми пишаємося нашою командою!»

Безумовно, головними ньюсмейкерами місяця стали спортсмени збірної України - герої Чемпіонату Європи з бодібілдингу та фітнесу, який з 13 по 17 травня приймала іспанська Санта-Сусанна.

Результатом виступу українських атлетів на Чемпіонаті Європи стали 54 медалі (23 золоті, 19 срібних, 12 бронзових).

Пресслужба ФББУ попросила головного тренера збірної команди країни з бодібілдингу, заслуженого тренера України Віталія Сергійовича Талаверу коротко проаналізувати підсумки виступу національної команди в Іспанії.

Віталій Талавера, головний тренер збірної України з бодібілдингу, заслужений тренер України з бодібілдингу:

«У цьому весняному сезоні тренерський комітет ФББУ, який я очолюю, сформував абсолютно нову національну збірну команду, в якій 70% збірників були новими обличчями.

Звичайно ж, до складу входили і досвідчені лідери команди, але перед ними ставилося зовсім інше завдання - завоювати не тільки золото в категорії, а й виграти в абсолютних категоріях, з чим вони прекрасно впоралися!

Бурлака Марія - абсолютна чемпіонка в категорії бікіні майстри,

Шикула Юлія - ​​абсолютна чемпіонка в категорії бодіфітнес,

Мунтян Олександр - абсолютний в категорії менс фізик,

Тарасов Станіслав - абсолютний в категорії класик фізик.

Ну і, звичайно ж, та ставка, яка була поставлена ​​на новеньких хлопців та дівчат у складі збірної, повністю себе виправдала, і результат говорить сам за себе - 54 медалі різного ґатунку.

Найкращим чином відпрацював тренерський склад федерації, який супроводжував атлетів на цьому чемпіонаті континенту.

У кожній категорії, кожному спортсмену щодня приділялася увага, і жоден атлет нашої збірної не залишався під час змагань один.

Тренери працювали як за сценою, так і в залі в момент виступів.

Пишаюся тим, що на сьогоднішній день наша збірна - одна з найсильніших команд в Європі і світі, і ми це доводимо третій сезон поспіль.

Окремо хотів би відзначити категорію змішані пари, в якій наші спортсмени вже протягом п'яти сезонів нікому не програють, а з року в рік підвищують планку все вище і вище.

На даному чемпіонаті Європи в категорії змішані пари Україну представляли Юлія Шикула і Ігор Смола. Ігор і Юлія виконали поставлене перед ними завдання на 1000%!

Так само я б хотів відзначити нову категорію фіт-пари, в якій наші спортсмени успішно дебютували і не залишили шансів для конкурентів.

Шевелін Максим в парі з Вікторією Лисенко вибороли золото.

Руслан Подопригора в парі з Яною Єнько - срібло.

Ми пишаємося нашою командою!»

 

 

1