• Слайд 1
 
interatletika.com




ПІДСУМКИ КОНГРЕСУ EBFF

13 травня 2021 року, під час проведення Чемпіонату Європи з бодібілдингу та фітнесу у м. Санта-Сусанна,  Іспанія, відбувся Конгрес EBFF.

Інформуємо членів ФББУ за які нововведення проголосували учасники Конгресу.

1. ОНОВЛЕННЯ ПРАВИЛ В ДИСЦИПЛІНІ ФІТ-МОДЕЛІ.

Учасники Конгресу Європейської федерації підтримали наступні пропозиції від Латвійської федерації бодібілдингу:

а) Включити до програми змагань категорію Master Fit Model понад 35 років.

Згідно зі статистикою, спортсменок старших за 35 років змагається більше, ніж спортсменок юніорського віку.

 Включення категорії «Майстри» до програми змагань залучить більшу кількість учасників та надасть певну мотивацію та інтерес конкретній групі спортсменів цього віку та сприятиме просуванню дисципліни Fit Model як дисципліни для будь-якої вікової групи;

б) Удосконалення правил дисципліни фіт-моделі.

Зробити у змаганнях жінок чотири категорії за зростом (було три).
У змаганнях чоловіків-моделей встановити загальні стандарти вибору сценічного одягу для обох раундів, особливо для раунду «в повсякденному одязі» *.

*Виконавчий комітет попросив Павла Філлеборна підготувати загальні стандарти вибору одягу, які будуть додані до правил.

2. СТВОРЕННЯ НОВОЇ ЗМАГАЛЬНОЇ КАТЕГОРІЇ WELLNESS FITNESS FIT MODEL

Підтримана була учасниками Конгресу EBFF пропозиція представниці Румунської Федерації Бодібілдингу Грози Зетеї Таніти створити категорію WELLNESS FITNESS FIT MODEL. Ця категорія для жінок, які все ще хочуть змагатися, але мають сліди на животі або шрами (наприклад після пологів чи операції). В новій категорії жінки, які мають фігуру, що відповідає стандартам велнесу, зможуть змагатись у костюмах.

3. ЗМІНА ЗМАГАЛЬНИХ ПЛАВОК У GAMES CLASSIC

Підтримана пропозиція змінити стандарт плавок спортсменів у Games Classic. Тепер у названій дисципліні атлети будуть змагатись у таких самих плавках, в яких позують спортсмени дисципліни Classic Physique.

4. ЗМІНИ ПРАВИЛ В ДИСЦИПЛІНІ ФІТ-ПАРИ

На Конгресі EBFF було вирішено змінити правило для жіночого взуття. Тепер під час виступу у дисципліні фіт-пари обидва спортсмени виступатимуть без взуття.

Також буде збільшено ліміт перебування на сцені атлетів на сцені на 10-15 секунд під час презентації (було 20 секунд).

Остаточний тайм-ліміт презентації спортсменів буде найближчим часом встановлено EBFF/IFBB та внесено до правил змагань

5. ШТРАФНА СИСТЕМА ДЛЯ СПОРТСМЕНІВ

Підтримана пропозиція застосовувати штрафну систему для спортсменів, які не виконують вказівки головного судді під час виступу. Жовта картка буде показана атлету за першу непокору та червона (втрата одного місця у протоколі) за другу непокору. Картку показуватиме суддя-статистик, дотримуючись вказівок головного судді.

6. ЗНЯТТЯ ОБМЕЖЕНЬ ЗА ЗРОСТОМ ТА ВАГОЮ У ЧОЛОВІЧОМУ ФІТНЕСІ

Підтримана на Конгресі пропозиція зняти обмеження у чоловічому фітнесі за зростом та вагою, що допоможе збільшити кількість учасників змагань у даній дисципліні.

7. ВИКОНАННЯ ДОВІЛЬНИХ ПРОГРАМ У ПІВФІНАЛАХ

Для того, щоб у загальній оцінці в тих дисциплінах, де є довільні програми, зберегти відповідність до формули «Оцінка 100% = обов’язкові пози 50% + довільна програма 50%», довільні програми виконуватимуться відтепер і у півфіналах.

1