• Слайд 1
 
interatletika.com




Максим Рогожа: «Я ставив собі за мету - стати абсолютним переможцем Кубка Києва»

Підтвердив на Відкритому Кубку Києва-2021 реноме одного з найкращих бодібілдерів країни Максим Рогожа. Дніпровський спортсмен 10 квітня зробив золотий дубль ставши на столичній сцені переможцем у ваговій категорії +90 кг і «абсолютці». Нагадаємо, що Максим є також чинним чемпіоном країни в категорії +100 кг. Пресслужба ФББУ попросила бодібілдера прокоментувати свій виступ на Відкритому Кубку Києва, поділитися думкою про рівень організації змагань, про конкуренцію в бодібілдингу і, звичайно, розповісти про плани на майбутнє.

Максим Рогожа:

«На Кубку Києва виступав вдруге. Перший раз був навесні 2019 року, коли я зайняв лише четверте місце. Це мене змотивувало дуже сильно, і два роки тому я поставив собі за мету виступити ще раз і стати не тільки першим в категорії, а й стати абсолютним переможцем Кубка Києва з бодібілдінгу.

І ось в 2021 році на Кубку Києва я став першим в категорії +90 кг і виграв «абсолютку». Організація турніру була хороша, але мені здається, трохи затягнувся сам процес змагань. Я до цього був готовий і розумів, що таке можливо. Дякую ФББУ, що взагалі в умовах карантину не скасували столичний турнір і провели його гідно.

Про конкуренцію скажу, що, напевно, складно спорстменам готуватися в категорії +90 і вище. Тому в таких категоріях мало учасників - п'ять-шість максимум. Порадувала в цьому році на Кубку Києва категорія до 90 кг. І протистояння з переможцем даної категорії Віталієм Михаликом в «абсолютці» змусило мене похвилюватися і понервувати. Не хотілося програти.

На все воля Божа. Я переміг. В момент тріумфу мене переповнювали емоції і їх, напевно, не пояснити і не описати кількома словами. Ті, хто займаються бодібілдингом і вигравали будь-які змагання мене зрозуміють. У найближчих планах виступити на Кубку України в місті Харкові. Дасть Бог, поїду на Чемпіонат Європи».

1