• Слайд 1
 
interatletika.com




Катерина Іщенко: «Боротися і перемагати - це у мене в крові»

З занять якими видами спорту починала свій шлях, хто допоміг зважитися вийти на змагальну сцену, що мотивує рухатись далі розповіла в інтерв'ю пресслужбі ФББУ бронзова призерка Чемпіонату світу 2020-го року в бодіфітнесі (до 168 см) Катерина Іщенко з Дніпра.

ФББУ: - Катерино, коли відбулося Ваше знайомство зі спортом?

Катерина Іщенко: - Зі спортом я познайомилася ще в дитячому садочку. Спасибі за це батькам. Так що прищеплювати любов до спорту в усвідомленому віці мені не потрібно було. Пробувала себе в різних видах спорту: карате, кроссфіт, «Гонка націй». Боротися і перемагати - це у мене в крові.

ФББУ: - А як чаша терезів схилилася на користь бодібілдингу?

Катерина Іщенко: - Мене завжди приваблював бодібілдинг. Тягати залізяки в залі - це, однозначно, моє і я вже не перший рік виношувала в собі думку виступити і в цьому виді спорту. Але тут мало просто тягати залізяки. Потрібен правильний і розумний підхід

Я, напевно, ніколи б не наважилася вийти на сцену, якби не одна людина - мій тренер Руслан Баштанник. Саме він запропонував мені виступити, а головне - це те, що він повірив у мене. І я загорілася. Був складений чіткий план дій. Я, як відповідальний спортсмен, виконувала все чітко і без ниття (ну майже).

ФББУ: - Цікаво, які спогади у Вас залишилися після кожного з турнірів прем'єрного у Вашій кар'єрі сезону?

Катерина Іщенко: - Перший старт - Чемпіонат України-2020 в Черкасах і я в топ-6 - 4-е місце. Чесно, все було як в тумані. Мало, що пам'ятаю, особливо моменти на сцені. Сильно хвилювалася.

Другий старт через пару тижнів і це вже Чемпіонат світу в Іспанії.

Вирішили їхати. Форму дотиснули. Я виклалася максимально. Знову-таки, спасибі тренеру, що вірив в мене. Я в фіналі! О, Боже! Сама в це не вірила. Бронза світового чемпіонату моя!

На цьому теж не зупинилися. Наступний старт - «Арнольд Класик Європа».

І знову потрапляння в топ-6 - 4-е місце. За крок від призової трійки.

ФББУ: - Як Вам атмосфера в збірній країни?

Катерина Іщенко: - Це був мій перший сезон. У збірній я познайомилася з дівчатками, на яких тільки могла раніше дивитися в інстаграм і захоплюватися. Відмінна команда ФББУ. Всі підтримують один одного. Тренери і функціонери дають потрібні поради. Переживають за кожного члена команди.

Це дуже приємно!

Участь в міжнародних змаганнях дає сили і мотивацію рухатися далі.

ФББУ: - Тобто змагальний бодібілдинг змінив Ваше життя?

Катерина Іщенко: - Чи змінилося моя життя після змагань? Однозначно так!

Тепер я точно знаю, чого хочу. І скоро ви мене побачите знову. Тільки вже поліпшену версію.

1