• Слайд 1
 
interatletika.com




Андрій Бондаренко: «Радий, що спробував свої сили в фітнесі!»

У 2020-му році вперше на змаганнях з фітнесу любителі спорту змогли побачити яскраві виступи атлета з Луганської області Андрія Бондаренка. Спортсмен посів друге місце на Чемпіонаті України в Черкасах (16-18.10.2020) і став переможцем міжнародного турніру «Арнольд Класик Європа» в Іспанії (11-13.12.2020).
Пресслужба ФББУ в інтерв'ю дізналася у Андрія Бондаренка про його основну діяльність, враження від участі в змаганнях з фітнесу, чи змінилося його життя після спортивних успіхів.

ФББУ: - Андрію, безумовно, в ФББУ раді, що серед учасників національних турнірів і у складі збірної країни з'явився сильний атлет в такій дісципліні як фітнес. Поділіться, будь ласка, своїми враженнями від участі в змаганнях ФББУ / IFBB.

Андрій Бондаренко: - Так, в минулому році я виступив вперше на Чемпіонаті України в категорії фітнес. Так вийшло, що за два місяці до виступу в Черкасах мені була зроблена операція на аххіловому сухожиллі і через це я не зміг провести підготовку до чемпіонату країни на належному рівні. Результат - друге місце.
Другим стартом в фітнесі став міжнародний турнір «Арнольд Класик Європа» в іспанському місті Санта-Сусанна. Між Чемпіонатом України і європейським «Арнольдом» було два місяці, тому я зумів відновитися після операції і показати свою кращу форму. Підсумок виступу - перше місце.
Емоції переповнювали, адже це були мої перші міжнародні змагання з фітнесу!

ФББУ: - Хто став вашим провідником у захоплюючий світ бодібілдингу та фітнесу?

Андрій Бондаренко: - Тренер Вадим Василевський, якому я б хотів висловити велику подяку. Вадим повірив в мене, професійно підготував і дав мудрі поради.

ФББУ: - Ви, природно, помітили, ну дуже маленьку кількість учасників в чоловічому фітнесі. Що, на вашу думку, відбувається з фітнесом?

Андрій Бондаренко: - Було, звичайно, прикро, що була невелика конкуренція на змаганнях. Таке відчуття, що фітнес вимирає.
Припускаю, що це через відсутність призових фондів на турнірах. Адже підготовка до змагань справа недешева, тим більше в пандемію, і тому у спортсменів зникає мотивація.
Але мені участь в змаганнях дала більше впевненості в собі, гарне тіло, гарну мотивацію розвиватись далі і знайомство з прекрасною збірною ФББУ!

ФББУ: - Як змінилось ваше життя після перемоги на турнірі «Арнольд Класик Європа»?

Андрій Бондаренко: - Чесно сказати, моє життя нітрохи не змінилася після виграшу змагань. Можу лише зазначити, що виглядати на сцені я став ефектніше, так як почав працювати з вагами, а до цього я тренувався тільки з власною вагою, адже моя професія - артист цирку «Cirque du Soleil» (стійки на руках).

ФББУ: - Чи побачимо ми вас в 2021-му році на турнірах з фітнесу?

Андрій Бондаренко: - Чи буду я продовжувати займатися фітнесом? Це буде залежати від моєї зайнятості на роботі. Якщо доведеться обирати між виступами на змаганнях або виступами на сцені цирку по моїй професії, я оберу сцену цирку.
Але фітнес - це колосальний для мене досвід! Я дуже радий, що спробував свої сили в фітнесі та отримав для себе масу корисної інформації, яка неодмінно стане в нагоді в моїй діяльності тренера і артиста.

 

 

1