• Слайд 1
 
interatletika.com




Ілля Карпенко: «Наступний старт - Чемпіонат Європи»

Одним з тріумфаторів Чемпіонату світу з бодібілдингу 2020-го року в іспанській Санта-Сусанні став одесит Ілля Карпенко, який виборов перемогу в категорії менс фізик +182 см, хоча за рік до головної перемоги у своїй кар'єрі не потрапив до трійки призерів на чемпіонаті країни. Про свої мрії, про плани на майбутнє, про труднощі підготовки до змагань в минулому році і про тих людей, без яких не було б перемоги на Чемпіонаті світу Ілля розповів прес-службі ФББУ.

Ілля Карпенко, чемпіон світу в менс фізик 2020-го року:

«Виступ на світових змаганнях для мене був мрією з дитинства. Я, будучи зовсім юним, повторював рухи позування спортсменів і уявляв, як мене будуть нагороджувати золотою медаллю.

 Підготовка до Чемпіонату світу не була легкою, з огляду на карантинні особливості минулого року. Карантин пригнічував мотивацію і було набагато складніше тримати себе в руках. Незрозуміло було, чи пройдуть змагання взагалі і чи не дарма це все.

За три тижні до міжнародних змагань у мене було весілля, на якому я насолоджувався смаком гречки замість святкових страв.

Але всі ці старання були варті того, щоб відчути ті емоції, коли чуєш гімн своєї країни стоячи на міжнародній сцені і розумієш, що це через тебе.

Це були одні з найсильніших емоцій в моєму житті, які точно залишаться в пам'яті у мене на все життя.

Звичайно ж, нічого б не вийшло без підтримки близьких людей. Дякую моїй коханій дружині Маргариті Карпенко за підтримку і моральну, і фізичну, за приготування цієї гори їжі - це все дуже цінно для мене. Звичайно, нічого б не вийшло без мого наставника, тренера Федоренка Владислава. Спасибі йому величезне за його знання, настанови і, куди без цього, моральну підтримку. Всім близьким, хто вірив в мене і підтримував, я дуже вдячний.

Найближчим часом планую вперше виступити на Чемпіонаті Європи. До зустрічі на турнірах ФББУ/IFBB!»

18