• Слайд 1
 
interatletika.com




Рейтинг спортсменів ФББУ 2020-го року

Друзі, завершився непростий рік, в якому через пандемію ми всі вчилися жити, працювати і займатися спортом в, м'яко кажучи, незвичних умовах.

Проте, спортсмени ФББУ змогли подолати складності, всілякі перешкоди і виступити на міжнародних і національних турнірах з бодібілдингу та фітнесу, яких, в силу об'єктивних обставин, було незвично мало в 2020-му році. Восени було з успіхом проведено Чемпіонат України в Черкасах. Іспанська Санта-Сусанна прийняла у вересні-грудні Чемпіонат світу, Європи та міжнародний турнір «Арнольд Класик Європа». У латвійській столиці восени пройшли Чемпіонат світу і Кубок світу в дисципліні фіт-модель. Відбулися в різних країнах турніри IFBB серії «Diamond Cup». Українські атлети взяли участь в достатній кількості турнірів з бодібілдингу та фітнесу для того, щоб сформувати національний рейтинг.

ФББУ в 2020-му році затвердила нове положення про рейтинг спортсменів, при складанні якого були взяті до уваги ті пропозиції, які затвердили на конгресі IFBB в кінці 2019-го року для міжнародного рейтингу. Бали нараховувалися за зайняті 1-10 місця на Чемпіонаті світу (так робить IFBB) і за зайняті 1-6 місця на Чемпіонаті Європи, турнірах IFBB і турнірах ФББУ. Рейтинг, за прикладом Міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу, складався тільки серед чоловіків і жінок (без юніорів та майстрів). І, відповідно, при підрахунку рейтингу бралися до уваги тільки змагання у відкритій віковій категорії.

Як ви знаєте, з 2020 року IFBB стала нараховувати бали за підсумками виступу в малочисельних категоріях, в яких виступали чотири і три спортсмена. Менша кількість балів, але все-таки були нарахування. Такий же принцип впроваджений і в рейтинг ФББУ. Ну а якщо в категорії два або один спортсмен (таке теж буває), то спортсмену грамота і медаль, але балів до рейтингу нуль.

У наступних публікаціях на ресурсах ФББУ ви зможете дізнатися, хто став кращим з кращих в семи жіночих і шести чоловічих дисциплінах бодібілдингу в 2020-му році. Слідкуйте за новинами ФББУ!

 

1