• Слайд 1
 
interatletika.com




Вікторія Черненко: «На свій день народження я загадала бажання - стати чемпіонкою світу!»

Міжнародний сезон змагань з бодібілдингу 2020-го року відкрив спортивному світу нових зірок, серед яких, що особливо приємно, ціла плеяда українських атлетів. Успішно дебютувала на турнірах IFBB восени цього року Вікторія Черненко. Черкащанка в Румунії 24 жовтня виборола титул чемпіонки світу серед юніорок (16-20 років, до 160 см) в фітнес-бікіні, а 8 листопада в Іспанії стала віцечемпіонкою світу серед жінок у фітнес-бікіні (до 160 см). Пресслужба ФББУ в інтерв'ю попросила Вікторію поділитися враженнями про найуспішніший сезоні в її кар'єрі.

ФББУ: - Вікторіє, з чого почався шлях до вершин в цьому непростому році?

Вікторія Черненко: - На свій день народження, 21 січня 2020 року, я загадала бажання - стати чемпіонкою світу! Воно здійснилося. Вогонь! І це просто не передати, як все всередині горить від позитиву.

ФББУ: - Перша поїздка на міжнародний турнір і чемпіонський титул. Розкажіть, як бажання втілилося в реальність в Румунії?

Вікторія Черненко: - Перше, що хочу сказати - це велике спасибі тренеру - Денису Миколенку!

Щоб вийти на сцену юніорського чемпіонату світу було дуже багато зроблено роботи. Було також багато і перешкод на моєму шляху до турнірів IFBB.

Але все ж таки я не зупинилася і дійшла до кінця. Нагородами за завзятість і старання стали золота медаль і титул чемпіонки світу серед юніорок в категорії фітнес-бікіні до 160 см.

Моє бажання збулося! Я не могла повірити.

Тиждень ще не могла прийти до тями від цієї перемоги.

ФББУ: - Які емоції у румунському місті Клуж-Напока запам'яталися найбільше?

Вікторія Черненко: - Нереальні відчуття, коли ти стоїш на нагородженні і оголошують прізвища та імена спортсменів, які посіли шосте, п'яте, четверте місця і ти розумієш, що ти вже в трійці призерів.

Далі оголосили прізвища бронзового та срібного призерів, і я зрозуміла, що я - чемпіонка світу! Я -перша! Був приємний шок і відразу полилися сльози щастя. Ось це запам'яталося найбільше. Це нереальні відчуття, коли серце просто вилітає від радості.

ФББУ: - Після прем'єрного виступу на юніорському «світі», через два тижні ви вперше змагалися на Чемпіонаті світу серед жінок у світовій столиці фітнесу - Санта-Сусанні.

Вікторія Черненко: - Під час дорослого Чемпіонату світу я переживала набагато більше, ніж на юніорському змаганні. В Іспанії конкуренція була більшою, рівень спортсменок вище.

За день до виходу на сцену я стала сильно мандражувати. Але змогла зібратися і вийшла на сцену показати все, що можу.

Коли мене відібрали в топ-6 я дуже зраділа. Це було таке щастя для мене, всередині все танцювало.

Виступ у фіналі - знову вихід на сцену, дефіле, порівняння і участь в церемонії нагородження. Коли оголосили, що я посіла друге місце, чесно, не могла повірити.

Лише після того, як спустилася зі сцени прийшло усвідомлення я - віцечемпіонка світу в фітнес-бікіні серед дорослих спортсменок. Це мій дебютний сезон і вже такі значущі нагороди. Я шалено щаслива.

ФББУ: - Традиційне питання спортсменам: плани на майбутнє? Які цілі ставите перед собою?

Вікторія Черненко: - Готуюся до весняного сезону. Роботи попереду ще багато.

Хочу стати абсолютною чемпіонкою світу, мрію поїхати на турнір «Арнольд Класик Європа» і, звичайно, повернутися тільки з перемогою.

ФББУ: - Як зустріли вдома після такого запаморочливого успіху в Іспанії?

Вікторія Черненко: - Вдома зустріли мене зі сльозами щастя на очах. Мама і тато пишаються мною, а для мене - це велика радість. Ще зустріли вдома тортиком і це було дуже смачно і прекрасно. Для мене цей сезон став найщасливішим, адже класно, коли збуваються мрії.

1