• Слайд 1
 
interatletika.com




Світлана Гордієнко: «Виступати в фітнесі - моя мрія!»

Світлана Гордієнко в бодібілдингу розпочала свій шлях в якості судді кілька років тому. Пройшла шлях від судді-початківця до судді національної категорії. У 2020-му році перед любителями бодібілдингу Світлана постала в новому амплуа. Світлана Гордієнко тріумфально дебютувала в Черкасах на Чемпіонаті України-2020 у фітнесі, здобувши впевнену перемогу над більш досвідченими і титулованими суперницями у відкритій ростовій категорії. Далі був Чемпіонат світу в іспанській Санта-Сусанні, який приніс спортсменці з Кременчука перемогу в бодіфітнесі серед майстрів від 40 до 44 років і високе шосте місце в жіночому фітнесі до 163 см.

Пресслужба ФББУ взяла у Світлани Гордієнко інтерв'ю, щоб познайомити любителів спорту з історією успіху спортсменки.

ФББУ: - Світлано, розкажіть про частину спортивної біографії до бодібілдингу. Як, де і коли відбулося знайомство зі спортом?

Світлана Гордієнко: - Я народилася в спортивній сім'ї. Тато і мама - дипломовані тренери зі спортивної гімнастики, тому спорт був в моєму житті з раннього дитинства. У вісім років мене запросили вчитися і займатися спортивною гімнастикою в школу-інтернат, але батьки не віддали. Шкода стало маленьку дочку Світлану. На цьому мій шлях у великий спорт припинився. Уже багато років моє життя пов'язане з хореографією. Я закінчила музичну школу по класу хореографії, Олександрійське училище культури, Кіровоградський державний педагогічний університет ім. Винниченка, де отримала спеціальність хореограф, психолог. Багато років працювала хореографом.

ФББУ: - Що і хто вас мотивував почати змагальну кар'єру в фітнесі?

Світлана Гордієнко: - Мотивувало мене моє нове сімейне життя. Я з чоловіком - Олександром Гордієнком, віцепрезидентом ФББУ, суддею міжнародної категорії з бодібілдингу, побувала на Чемпіонатах України та світу. Мені сподобався цей вид спорту і виникло величезне бажання виступати. Чому фітнес? Це моя дитяча мрія.

ФББУ: - Ваша впевнена перемога в Черкасах стала сенсацією. Знаю, що ви давно готувалися до змагального дебюту, і збиралися не просто брати участь в змаганнях, а перемагати.

Світлана Гордієнко: - Так, до Чемпіонату України 2020 го року я готувалася дуже серйозно. Працювали зі мною тренери з бодібілдингу та акробатики. Виконана дуже велика командна робота, результатом якої став титул чемпіонки країни. Звичайно, я дуже задоволена результатом свого дебютного Чемпіонату України.

ФББУ: - Чемпіонат світу в Санта-Сусанні - яким він вам запам'ятався?

Світлана Гордієнко: - Чемпіонат світу запам'ятався перемогою в бодіфітнесі серед майстрів віком 40-44 роки і потраплянням у фінал в фітнесі серед жінок. Перемога подарувала неймовірні емоції і додала впевненості. Таке не забудеться ніколи. Попадання в топ-6 - це моя була мета в фітнесі на даному чемпіонаті. Є над чим працювати і до чого прагнути. Обов'язково хочу висловити слова подяки своїм тренерам Миколі Івановичу Понурку, Олегу Миколайовичу Понурку і Олександру Станіславовичу Гордієнку, які допомогли здійснити мрію.

Кожен мій успіх - це наша спільна перемога.

ФББУ: - Світлано, закономірне питання - що далі?

Світлана Гордієнко: - Не розслабляюся і разом з командою тренерів продовжую підготовку до міжнародних і національних турнірів. Все тільки починається.

1