• Слайд 1
 
interatletika.com




Олександра Суманєєва: «Цей сезон точно всім запам'ятається!»

Солідний медальний врожай цієї осені на міжнародних змаганнях в фітнес-бікіні зібрала майстер спорту міжнародного класу Олександра Суманєєва. Вихованка Адама Козири 20 вересня стала бронзовою призеркою Чемпіонату Європи серед юніорок та фіналісткою єврочемпіонату в змаганнях жінок (м Санта-Сусанна, Іспанія), 18 жовтня виграла Чемпіонат України серед жінок та юніорок (м. Черкаси), 24 жовтня виборола золоту медаль Чемпіонату світу серед юніорок (м. Клуж-Напока, Румунія), 8 листопада досягла найвищого успіху в своїй кар'єрі став віцечемпіонкою світу серед жінок (м. Санта-Сусанна, Іспанія).

Чим запам'яталася спортивна осінь Олександрі, столична спортсменка розповіла пресслужбі ФББУ.

Олександра Суманєєва:

«Цей сезон точно всім запам'ятається! Багато хто думав, що, через пандемією, він взагалі не відбудеться. Я і сама сумнівалася: «Чи варто готуватися?»

Але, в підсумку прийнявши правильне рішення, я занурилася в атмосферу, яка вражає.

За цей сезон мене вразило те, наскільки у нас сильні і цілеспрямовані спортсмени.

Не дивлячись на всі труднощі (карантин, напружену підготовку, скасовані рейси), жоден з членів збірної команди України не здався. Кожен зміг не просто дійти до кінця, але ще і показати свій максимум на сцені. Це дійсно надихає!

Окрема подяка нашій федерації і функціонерам за організацію поїздок на міжнародні змагання, за надану можливість виступити, не дивлячись на ситуацію в світі.

Нам говорили в ФББУ: «Ні про що не переживайте. Ваше завдання - зробити форму!».

І це були не просто слова. Для кожного з нас були створені максимально комфортні умови, щоб показати результати своїх старань на чемпіонатах світу та Європи!

Давалася взнаки моральна підтримка з боку тренерів збірної та функціонерів від початку і до кінця, що відзначають багато спортсменів.

Осінній сезон 2020 року для мене став найуспішнішим в кар'єрі.

Я виграла юніорський світ, заради якого все і затівалося.

Виграла Чемпіонат України, перемога на якому була моєю давньою мрією.

І стала віцечемпіонкою світу серед жінок у юніорському віці, що також вважаю успіхом.

Далі, звичайно, планую виступати, але поки більше думаю про поліпшення форми, ніж про підбір турнірів».

1