• Слайд 1
 
interatletika.com




Роман Губрій: «Роботи попереду дуже багато»

24 жовтня автором першого золота для збірної України на Чемпіонаті світу з бодібілдингу та фітнесу серед юніорів, що проходив у Румунії, став Роман Губрій.

Атлета з Донецької області судді визнали кращим юніором світу у відкритій категорії менс класик фізик. Вражаючий дебют на міжнародній сцені для спортсмена, який проводить перший змагальний сезон в кар'єрі.

Пресслужба ФББУ зв'язалася з Романом і попросила поділитися тими емоціями і враженнями, які подарувала йому спортивна осінь

 

Роман Губрій, чемпіон світу 2020 року серед юніорів:

«Що стосується вражень про Чемпіонат світу, чесно, я в захваті до сих пір і не можу усвідомити все те, що сталося!

Це мій перший сезон і далі за Україну я навіть і не планував дивитися. Готувалися ми з тренером Сергієм Данільцем на Чемпіонат України.

Я представляю Донецьку федерацію і на перегляді перед Чемпіонатом України, подивившись на мою форму, президент Донецької обласної федерації бодібілдингу та головний тренер збірної України Талавера Віталій Сергійович сказав, що в разі успішного виступу на національному чемпіонаті, я зможу поїхати на Чемпіонат світу серед юніорів.

Це відмінна можливість, яка не кожному випадає, подумав я. Тим більше, що подібні виклики собі я кидати люблю.

17 жовтня я став чемпіоном України з бодібілдингу серед юніорів і забрав золото в класичному бодбілдингу до 175 см серед чоловіків.

Успіх на Чемпіонаті України ще більше посилив впевненість в собі. До «світу» залишався тиждень і працювати хотілося все важче і старанніше.

Коли настав час виїжджати на Чемпіонат світу, я був упевнений, що виклався на всі 200% під час підготовки.

Дорога до Румунії була довгою, але дуже легкою. Тренери та представники збірної України зробили все, щоб спортсменам було максимально комфортно, за що їм величезне спасибі!

По приїзду до румунського міста Клуж-Напока, знову ж таки, завдяки представникам збірної Талавері Віталію та Василевському Вадиму, вдалося завчасно заселитися в готель і спокійно відпочити до реєстрації. Увечері напередодні виступу разом з командою і тренерами прогнали позування, оцінили форму і спеціалісти дали рекомендації кожному атлету щодо подальших дій. Найбільше мені сподобалися злагодженість і простота в роботі, турбота і віддача тренерів кожному спортсмену.

Допомога в накладенні гриму, підказки і настанови. Було все і це саме те, що давало впевненість в собі і не відволікало на інші речі.

Ну і як результат командної роботи - золота медаль Чемпіонату світу серед юніорів.

Про плани на майбутнє скажу одне: роботи буде дуже багато. Це був золотий сезон для мене, але є до чого прагнути і куди рости. Найближчим часом буде відпочинок, обговорення планів з тренером. Повернення на сцену відбудеться з більш кращою формою».

1