• Слайд 1
 
interatletika.com




Артем Ткач: «Їхали на Чемпіонат Європи показати конкурентноздатну форму і боротися за золото!»

Автором одного з найгучніших успіхів збірної України на Чемпіонаті Європи з бодібілдингу та фітнесу 16-21 жовтня в Іспанії став киянин Артем Ткач. Вихованець Владислава Федоренка зробив золотий дубль, перемігши спочатку в ростовій категорії менс фізик до 176 см, а потім і в «абсолютці» менс фізик серед чоловіків.

Пресслужба ФББУ зв'язалася з абсолютним чемпіоном Європи 2020 року і попросила Артема поділитися враженнями про участь у престижному міжнародному змаганні.

Артем Ткач, абсолютний чемпіон Європи у менс фізик:

«Шлях на Чемпіонат Європи в Санта-Сусанну був непростим.

Наша делегація була заблокована в аеропорту Барселони і, в якийсь момент, здалося, що шанс потрапити до Іспанії на змагання висів на волоску. Але, завдяки згуртованості команди ФББУ, керівництву збірної і федерації, ми в прямому сенсі увірвалися в Іспанію і завоювали перемогу!

В аеропорту мені особисто довелося взяти активну участь в багатогодинних переговорах англійською мовою з поліцейськими Барселони. Історія в аеропорту закінчилася добре. Далі всі думки були тільки про виступ.

Це була моя перша поїздка на чемпіонат Європи. У своєму активі я мав два виступи на чемпіонатах світу, а ось на чемпіонаті Європи вперше виступив тільки в цьому році.

Мій дебют закінчився успіхом - абсолютною перемогою в менс фізик!

До чемпіонату Європи ми з моїм тренером Федоренко Владиславом почали плавно готуватися ще під час карантину.

Був чітко поставлений план - плавно підвести форму в терміни, без поспіху і експериментів. Все йшло за планом.

Ми їхали в Іспанію показати конкурентноздатну форму і поборотися за золото. Перемога в «абсолютці» стала, звичайно, сюрпризом. До сих пір не можу повірити, що я перший абсолютний чемпіон Європи в менс фізик з України.

Цей успіх зі мною розділяє мій тренер. Влад всю підготовку приділяв мені час, був на зв'язку 24/7, а в день турніру не відходив ні на крок. Ось, що означає справжній тренер! Сміливо можу сказати, що це наша довгоочікувана і вагома перемога! Формою на турнірі я був задоволений.

Наступна зупинка - Чемпіонат світу 5 листопада 2020 року, де ми з Владом хочемо виставити 100% моєї форми і поборотися за гідний результат!»


1