• Слайд 1
 
interatletika.com




Музей бодібілдингу чекає гостей

У Запоріжжі, в еко-фітнес-центрі «Президент» можна не тільки вдосконалювати своє тіло, а й познайомитися з історією вітчизняного і світового бодібілдингу, адже саме в зазначеному храмі сили і краси тіла знаходиться перший і єдиний в Україні музей бодібілдингу.

Засновником музею є Андрій Іванович Долгокір, почесний президент Національної федерації бодібілдингу України (ФББУ), президент ФББУ з 1992 по 2008 рік, перший чемпіон України з атлетизму (1972-й рік), чемпіон СРСР, перший в Україні суддя Всесоюзної категорії з атлетизму (1991-й рік), перший суддя міжнародної категорії з бодібілдингу з України (1995-й рік), перший суддя ПРО-ліги IFBB з України (2004-й рік), повний кавалер всіх нагород IFBB, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України з бодібілдингу.

Відвідувачі музею бодібілдингу можуть побачити понад тисячу експонатів: унікальні історичні документи, нагороди, значки, вимпели, плакати, афіші з усіх континентів. У стінах «Президента» ви, наприклад, можете дізнатися про те, чим захоплювався засновник і багаторічний керівник Міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу Бен Уайдер і що його пов'язує з Україною, побачити медаль переможця Всеукраїнського конкурсу з атлетичної гімнастики і багатоборства ГПО 1972 року, який прийнято вважати першим чемпіонатом України з бодібілдингу, почути сотні захоплюючих історій про бодібілдинг від Андрія Івановича Долгокіра, людини з чиїм ім'ям нерозривно пов'язана історія світового та вітчизняного бодібілдингу.

Музей бодібілдингу в еко-фітнес-центрі «Президент» чекає гостей щодня, окрім неділі з 10:00 до 18:00. Музей знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, бульвар Шевченка, 40.

 

1


1


2



5