• Слайд 1
 
interatletika.com




Олена Артеменко: «Вдячна організаторам е-Чемпіонату Європи за можливість відчути знову змагальні емоції»

Запорізька спортсменка, бронзова призерка Чемпіонату України-2019 у бодіфітнесі +168 см Олена Артеменко активно готувалась до змагальної весни 2020 року, але через пандемію всі національні та міжнародні змагання були скасовані. Єдиним можливим варіантом продемонструвати свою форму стали онлайн-турніри IFBB. Олена взяла участь у першому е-Чемпіонаті Європи з бодібілдингу та фітнесу і 27 червня стала бронзовою призеркою названих змагань у категорії бодіфітнесу понад 163 см.
Преcслужба ФББУ звернулась до медалістки е-Чемпіонату Європи з проханням розповісти про те, як було прийняте рішення про участь у онлайн-змаганні, про емоції, які подарував е-Чемпіонат і успіх у ньому.

Олена Артеменко, бронзова призерка е-Чемпіонату Європи 2020 року:

«У березні 2020 го стало відомо про скасування всіх змагань весняного сезону з бодібілдингу. Був оголошений карантин. Звичайно ж це засмутило, адже стільки зусиль було вкладено в підготовку. Багато спортсменів пішли на відпочинок, але тренер Світлана Бойко відмашку відпочивати не давала, казала "тримай форму". В умовах карантину це було складно. Всі фітнес-клуби були закриті, довелося освоювати вуличні і домашні тренування. В кінці квітня стало відомо про проведення 1-го онлайн-Чемпіонату Європи і тренер приймає рішення - "Беремо участь!". Раніше я ніколи не брала участі в міжнародних стартах, а про онлайн-турнари взагалі нічого не чула. Але ознайомившись з положенням про проведення турніру вирішила - чому б і ні?. Форму втримала. За два тижні почала підводитися як зазвичай до змагань і навіть проекспериментувала із завантаженням і провела зйомку.

Настав день "Х". Було відчуття свята, як це буває на реальних змаганнях (спортсмени зрозуміють).

Перша трансляція і презентація учасників.

Здивувала і порадувала чимала кількість спортсменок в моїй категорії. Всі дівчатка в хорошій формі, як і не було ніякої ізоляції. Під час оголошення першого колаута серце калатало як барабан. По той бік екрану переживаєш дуже схожі емоції з тими, які відчуваєш на сцені. Я в топ-5 і радість! Так!!! А потім цілий тиждень очікування фіналу. Особливих переживань не було, але тільки до оголошення результатів. Оголосили імена спортсменок, які посіли 6-е, 5-е, 4-е місця, і після цього з'явилася усмішка. Я зайняла третє місце! Захват і радість! Бачити себе в трійці лідерів - непередавана гордість за себе, за тренера, за країну.

Хотілося б висловити подяку організаторам е-Чемпіонату Європи за можливість знову прожити ці змагальні емоції».

1