• Слайд 1
 
interatletika.com




World Power Games пройдуть у 2022-му році

30 червня 2020 року на авторитетному інтернет-ресурсі Around the Rings, який висвітлює події в олімпійському і професійному спорті, був опублікований матеріал про Всесвітні силові ігри (World Power Games) заснований на коментарях президента Міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу Рафаеля Сантохі.

Текст матеріалу публікуємо нижче.

«Перші Всесвітні силові ігри відбудуться в 2022-му році, а містом проведення форуму може стати Санта-Сусанна, Іспанія. Санта-Сусанна знаходиться на каталонському узбережжі Середземного моря, в 60 кілометрах (37 милях) від Барселони.

Доктор Рафаель Сантоха, президент Міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу, сказав Around the Rings, що місяць проведення нового проекту ще не визначено.

«Терміни проведення повинні були обговорюватися на конференції організації SportAccord в квітні цього року в Пекіні, але захід було скасовано через COVID-19», - заявили в IFBB.

 

Сантоха повідомив, що в листопаді, під час зустрічі ASOIF, запланованої в Лозанні, він сподівається зустрітися з президентами відповідних міжнародних федерацій (важкої атлетики, пауерліфтингу, армрестлінгу та перетягування каната), «щоб змінити календар і просунутися по проєкту».

Він вважає, що план Всесвітніх силових ігор «дійсно консолідований».

Основною перешкодою для реалізації проєкту стала пандемія, «яка змінила абсолютно все».

Серед інших проблемних ситуацій Сантоха також згадав «зміни в Міжнародній федерації важкої атлетики».

IWF зараз відновлює свій авторитет після звинувачень в безгосподарності свого колишнього президента Тамаша Аяна. Міжнародна федерація важкої атлетики планує провести нові вибори і почати процес реформ до наступного січня.

«Були ситуації, які вимагають певного часу для того, щоб всі в світі заспокоїлися, і ми змогли спокійно говорити про щось нове і конструктивне», - зазначив Сантоха, відомий керівник IFBB з 199 афілійованими країнами.

 

«Ми знаємо, що на даний момент спортивні федерації мають свої пріоритети, щоб підтримувати свою діяльність і свою повсякденну роботу, поки все не буде остаточно стабілізовано».

Представники п'яти міжнародних федерацій: бодібілдингу та фітнесу, важкої атлетики, пауерліфтингу, армрестлінгу та перетягування каната, займаються розробкою і підготовкою перших Всесвітніх силових ігор.

У вересні минулого року представники вище перерахованих федерацій зустрілися в Санта-Сусанні з місцевою владою і обговорили такі аспекти як: конкретні місця для проведення Ігор, кількість учасників в кожному виді спорту, фінансування і просування нового мультиспортивного змагання.

На жаль, через три місяці після зустрічі почалася пандемія.

Сантоха також підтвердив ATR, що 74-й чемпіонат світу з бодібілдингу та фітнесу перенесений з китайського міста Сіань через стурбованість з приводу збереження здоров'я спортсменів.

У 2020-му році чемпіонат світу з бодібілдингу та фітнесу пройде в іспанському місті Бенідорм. Сіань прийме світовий чемпіонат в 2021-му році.

Це буде п'ятий раз за це десятиліття, коли в Бенідормі пройде грандіозний турнір IFBB.

Сантоха також підтвердив, що Бенідорм - це місто, в якому буде зроблено все для безпеки і збереження здоров'я спортсменів. Президент IFBB оголосив, що незважаючи на зниження конкуренції через коронавируса, в період з кінця серпня до середини грудня буде проведено більше 30 міжнародних заходів з бодібілдингу на п'яти континентах.

 

Автор: Мігель Ернандес, www.aroundtherings.com»

 

Посилання на матеріал http://aroundtherings.com/site/A__100278/Title__World-Power-Games-Will-Debut-in-2022/292/Articles