• Слайд 1
 
interatletika.com




Олексій Якущенко: «Емоції, які відчуваєш на сцені, на зйомках для е-турніру не отримати»

На цьому тижні, 20 червня, відбудеться суддівство півфіналів і фіналів першого е-Чемпіонату Європи з бодібілдингу та фітнесу. У зазначеному змаганні беруть участь дванадцять спортсменів ФББУ. Ми зв'язалися з одним з учасників континентального онлайн-турніру - Олексієм Якущенко (Запорізька область), фіналістом Чемпіонату України 2019 року в менс фізик і розпитали про те, як підтримував форму під час карантину, що його мотивувало взяти участь в е-Чемпіонаті Європи і скільки це коштувало.

ФББУ: - Олексію, як провели карантин? Чи легко було підтримувати форму у умовах обмежень? Що і хто мотивував вас змагатися в е-Чемпіонаті Європи?

Олексій Якущенко: - Далі України я не виступав на змаганнях, але є плани поїхати на міжнародні турніри IFBB. Коли оголосили про проведення онлайн-турніру, стало цікаво. Зважив усі за і проти, відправив тренеру відео з формою, яку вдалося утримати на карантині і вирішили спробувати.

Розуміння того, що цей е-Чемпіонат Європи будуть дивитися і судити судді з усієї Європи і стало поштовхом, це і мотивувало підготуватися до турніру. А раптом запам'ятають?

Весь карантин тренувався вдома, на майданчику біля будинку, у під'їзді, тренування були з усіма підручними засобами. Неоціненну допомогу в тренувальному процесі мені надав мій тренер Віталій Талавера, за що йому величезне спасибі.

Форму підтримувати було, звичайно, нелегко, а ще складніше було не зриватися в харчуванні. Дуже люблю солодке, а перебуваючи вдома весь час хотілося щось з'їсти.

ФББУ: - Скільки коштує участь в е-Чемпіонаті Європи? Як проходили зйомки для турніру?

Олексій Якущенко: - Внесок за участь в турнірі - 50 євро плюс комісія банку. Зйомки проходили в професійній студії з професійним фотографом і обладнанням. Крім внеску, треба було заплатити фотографу, орендувати студію. У скільки це мені обійшлося історія замовчує.

ФББУ - Ваші очікування від онлайн-турніру? Чи є у таких проєктів майбутнє?

Олексій Якущенко: - Очікування? Те, що мотивувало взяти участь, те і очікую. Сподіваюся запам'ятатись суддям і вже восени спробувати свої сили на реальних міжнародних змаганнях.

В даний період часу, в умовах карантину, цей турнір більш-менш цікавий для новачків (сушка, підводка і т.п.), для тих, хто планує виступи на міжнародних змаганнях. Але, коли відновляться реальні турніри, у онлайн-турнірів, я вважаю, майбутнього немає. Адже ті емоції, які відчуваєш на сцені і за лаштунками, на зйомках для е-турніру не отримати.

1