• Слайд 1
 
interatletika.com




Андрій Бессараб: "Повертаємося до тренувального процесу грамотно після карантину"

 У більшості регіонів України пом'якшені умови карантину і, як результат, знову відкрилися заклади фітнес-індустрії. Любителі і професіонали спорту повернулися до тренувального процесу. Як правильно здійснити камбек до звичного режиму нам підкаже Андрій Бессараб, лікар спортивної медицини, дієтолог, викладач освітнього центру «Академія ФББУ», член медичного комітету Національної федерації бодібілдингу України.

Андрій Бессараб:

«Карантин» - для багатьох це слово тепер буде асоціюватися не тільки з вимушеним перебуванням в чотирьох стінах, а ще й наборі зайвої ваги, втратою форми, погіршенням здоров'я, і ​​відсутністю гарного настрою. Але, на щастя, все погане колись закінчується, і тепер нас, спортсменів, цікавить питання: як же, повернутися в хорошу форму якомога швидше без шкоди для здоров'я? Підготував для Вас кілька порад, які Вам в цьому допоможуть:

1) У перші кілька тижнів тренуйтеся як новачок. Але будьте впевнені в тому, що ваш прогрес буде рости семимильними кроками!

2) Зберігайте режим "низької інтенсивності" на тренуваннях. Ваші робочі ваги не повинні перевищувати 50-60% від тих, якими ви працювали до карантину. Відпочивайте не менше 2-3 хвилин між підходами. Не виснажуйте організм, імунна система також повинна повернути колишні сили.

3) Не робіть занадто багато вправ перші три тижні! Виберіть багатосуглобні вправи (наприклад, присідання, станова тяга, жим штанги лежачи, румунська тяга і т.д.) і зробіть по одному сету кожної вправи на вашому першому тренуванні. Далі поступово збільшуйте кількість сетів і повторень.

4) Якщо ваше харчування на карантині також залишало бажати кращого, обов'язково поверніть звички раціонального збалансованого споживання їжі. Організм ослаблений і повинен бути повноцінно забезпечений макронутрієнтами, мінералами, вітамінами і водою.

5) Обов'язково повноцінно висипайтеся, уникайте стресів. Це основа для швидкого відновлення організму після тренувань.

Не варто докоряти собі в тому, що не змогли змусити себе займатися вдома і тримати дієту, адже головне - ви здорові! І тепер повертаєтеся в тренажерний зал з новими силами.

Всім здоров'я!»

До речі, «Академія ФББУ», у якій викладає Андрій Бессараб, відкрила реєстрацію на онлайн-курс "Інструктор тренажерного залу".

Не втратьте можливості пройти сертифікацію на єдиному в Україні офіційному курсі, який розробили лікарі спортивної медицини Федерації бодібілдингу України. Початок навчання 27 червня. Інформація за телефоном: 093-922-14-88 або пишіть в дірект на сторінку @fbbu_academy

1