• Слайд 1
 
interatletika.com




Перші чемпіони України та перші нагороди всеукраїнських змагань з бодібілдингу

Почесний президент Національної федерації бодібілдингу України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України з бодібілдингу, суддя міжнародної категорії IFBB, засновник першого і єдиного музею бодібілдингу в Україні Андрій Іванович Долгкір надіслав пресслужбі ФББУ історичне фото з нагородження перших змагань з бодібілдингу, які пройшли на теренах України та фото нагород.
Перший чемпіонат України з бодібілдингу (а тоді Всеукраїнський конкурс з атлетичної гімнастики і багатоборства ГТО (готовий до праці і оборони) відбувся в травні 1972 року в місті Бердянську Запорізької області. Його організаторами стали Лев Захарович Мєстечкін, начальник Бердянського пароплавства Олег Риндін, працівник спортивного товариства «Зеніт» Валерій Пономаренко, студент ДМетІ Андрій Долгокір, суддя міжнародної категорії з важкої атлетики Володимир Конкін. Змагання проходили в ростових категоріях і включали такі дисципліни: позування, силове триборство (жим лежачи, присідання зі штангою на плечах і станова тяга), плавання 50 метрів.
В низькій ростовой категорії перемогу здобув Валерій Пономаренко (м.Запоріжжя), у високій категорії - понад 182 см - Андрій Долгокір (Запоріжжя).
На першій фотографії Лев Захарович Мєстечкін нагороджує переможця у високій ростовой категорії Андрія Долгокіра. На другій та третій фотографіях нагороди перших всеукраїнських змагань з бодібілдингу.
Всі ці експонати можна побачити у фітнес-центрі "Президент" у Запоріжжі, де розташовується перший та єдиний музей бодібілдингу в Україні.
1

23