• Слайд 1
 
interatletika.com




Альбіна Устименко: «В фітнес-індустрії грядуть зміни»

Як зміниться фітнес-індустрія після карантину, як проводить вимушену відпустку, як сприймає онлайн-змагання і чи повернеться на сцену пресслужбі ФББУ розповіла в інтерв’ю Альбіна Устименко, майстер спорту України міжнародного класу з бодібілдингу, віцечемпіонка світу 2018 року, віцечемпіонка Європи 2017-2018 років, переможниця міжнародного турніру «Diamond Cup Kyiv» 2018 року з фітнес-бікіні.

ФББУ: - Альбіно, ваші прогнози, як зміниться фітнес-індустрія після карантину? Якими будуть наслідки для галузі?

Альбіна Устименко: - Я вважаю, що певні зміни однозначно в фітнес-індустрії грядуть. З боку тренерства - відсіюються «спеціалісти», які прийшли в цю сферу випадково, а не через велику любов і з багажем знань. Щодо людей, які займаються фітнесом - однозначно вид тренувань зробив великий стрибок, як мінімум через те, що люди мали змогу подивитись і оцінити переваги онлайн-тренінгу.

ФББУ: - Розкажіть, як проводите вимушену відпустку?

Альбіна Устименко: -Для мене карантин - це не відпустка, однозначно. Так вийшло, що особисто для мене цей час став перезапуском. Я згадала ту велику мрію, до якої прагнула. Тож, наразі працюю над нею, не забігаючи наперед. Я сподіваюсь, що про цей проєкт Ви ще почуєте.

Щодо тренерської діяльності, я дотримуючись заходів карантину, проводжу переважно онлайн-тренування. Карантин послаблюють і ми знову починаємо повертатись оффлайн на вулиці, парки і майданчики.

ФББУ: - Дивився твої ефіри. Ти пробувала себе в ролі інтерв'юера в ефірах Інстаграм. Як виникла ідея проведення? Хто був твоїми співрозмовниками і чому саме вони?

Альбіна Устименко: - У всіх нас з’явився вільний час, то чому б його не провести корисно?

Ці люди були, насамперед, цікаві для мене. Від спортсменки Олександри Половцевої до дуже авторитетних людей в фітнесі, таких як В'ячеслав Волковой.

Але ідея полягала в тому, щоб з цих розмов інші люди могли брати корисну інформацію. Доречі, ти той, хто читаєш це інтерв’ю, можеш мені написати в Дірект @albina_ustymenko цікаву людину для тебе і ми зробимо прямий ефір.

ФББУ: - Ваша думка про нашумілу тему онлайн-змагань з бодібілдингу?

Альбіна Устименко: - Мені шкода тих спортсменів, які готувались і не змогли показати свій результат.

Я на власному досвіді знаю, що таке готуватись до змагань, тримати форму, а потім просто не поїхати на довгоочікуваний турнір.

Але ще більше шкода спортсменів, які мали брати участь в Олімпійських іграх. Тож, якщо ви думаєте, що вам гірше всіх, просто будьте впевнені, що є люди, кому ще гірше.

ФББУ: - Чи брали б ви участь в подібних турнірах?

Альбіна Устименко: - Абсолютно ні. Це робить і так суб’єктивний вид спорту, ще суб’єктивнішим.

ФББУ: - У минулому році ми бачили вас тільки в ролі тренера на турнірах. Якими були ваші тренерські успіхи? З чим пов'язана перерва у виступах? Чи плануєте камбек на сцену? Якщо "так", то коли?

Альбіна Устименко: - Я дуже рада була підготувати свою маленьку армію в одному сезоні і довести всіх до ЧУ з грамотами. Щодо моїх виступів, є етапи в житті, які можна вважати пройденими. І я цілком впевнена, що цей етап один з них. Ряд факторів сприяли завершенню моїх виступів і моє здоров’я - один із найголовніших.

Пройшовши не один рік змагань, я свій шлях почала з золотої медалі Кубку Києва і закінчила свою кар’єру золотою медаллю на міжнародному змагаганні «Diamond Cup Kyiv». Це хороша робота!

І час рухатись далі!

1