• Слайд 1
 
interatletika.com




Карантин в Дубаї очима Євгенії Пастух

Одна з небагатьох спортсменок збірної України, кого застав карантин за кордоном – Євгенія Пастух – майстер спорту України з бодібілдингу, Чемпіонка України 2019 року з фітнес-бікіні, срібна призерка міжнародного турніру «IFBB Diamond Cup Lebanon» 2019 року з фітнес-бікіні, бронзова призерка міжнародних турнірів «Arnold Classic Europe Amateur» 2019 року та «IFBB Diamond Cup Lisbon» 2019 року з фітнес-бікіні, фіналстка Кубку світу з фітнес-бікіні 2019 року (5 місце).
Євгенія тривалий час живе та працює у Об’єднаних Арабських Еміратах, і саме у місті Дубаї її застав карантин. Пресслужба ФББУ зв`язалась зі спортсменкою та запитала про особливості карантинних обмежень у Дубай та про те, як підтримує форму Євгенія у ці складні для споритсменів часи.

ФББУ: - Євгеніє, як чинили опір розвитку коронавірусу ОАЕ? Коли вас застали обмеження пов'язані з пандемією?

Євгенія Пастух: - Ви знаєте, у нас тренажерні зали закрили ще в середині березня і все тут відбувалося дуже несподівано. Нас просто кожен день ставили перед фактом. Був період, коли три тижні нам не можна було виходити з дому. Вихід був можливий тільки з офіційним дозволом, отриманим через державний сайт.

ФББУ: - В Україні поступово пом'якшують карантинні обмеження, а як справи в ОАЕ?

Євгенія Пастух: - У Дубаї дуже все дуже строго. На початку травня нам дозволили пересуватися по місту з 6 ранку до 10 вечора. Правда тільки в масках і рукавичках, навіть якщо один в машині, інакше штраф. Коли відкриють тренажерні зали поки невідомо, тому що кількість випадків зараження на коронавірус зростає і керівництво країни знову посилило карантинні заходи.

Сьогодні, наприклад, знову зміни. Скоротили можливий час перебування поза домом, тепер можна виходити з дому з 6 ранку до 8 вечора... Керівництво не повідомляє дати завершення карантину або пом'якшення заходів, а за 24 години просто ставлять нас до відома. Якщо не дотримуватися карантину, то штрафують. Наприклад, штраф якщо ти без маски - 250 $ - і це найменший штраф ... Величина штрафів за порушення правил карантину доходить до пари тисяч $.

ФББУ: - Як підтримували форму під час карантину? Не залишили надію вийти на сцену в 2020 році?

Євгенія Пастух: - Я не сумую! Ми з тренером Віталієм Талаверою кожен день придумуємо мені нові тренування, експериментуємо. Він не дає мені розслабитися і задуматися про те, що зали закриті. Тренуючись вдома, я розумію, що навіть у нас вийшло поліпшити деякі моменти форми. Знаєте, мені здається, цей карантин навіть пішов мені на користь. Не знаю коли відкриють зали, нам про це ще не повідомили, але ми готуємося до осіннього сезону, поки в домашніх умовах. Я знаю, що все повинно бути так, як повинно бути і не переживаю через ситуацію, що склалася.

ФББУ: - Спостерігаючи за вашими публікаціями в Інстаграм, бачив, що ви 100% не сумували і радували своїх підписників вокалом. Спів - це ще одне ваше захоплення?

Євгенія Пастух: - З приводу моїх вокальних даних, я - музикант, граю на фортепіано з 5 років і раніше писала дуже багато музики і пісень. Це частина мого життя. І під час карантину вирішила згадати свої навички, адже від таланту нікуди не дінешся, та й з музикою якось веселіше в такі моменти.

Я продовжую вірити в те, що скоро це все закінчиться і ми повернемося до нормального ритму життя.

1