• Слайд 1
 
interatletika.com




Книги та кіно. Вибір Яни Єнько

Ще зовсім трошки залишилось потерпіти до того моменту, як ми всі повернемось до тренувань у фітнес клубах та тренажерних залах. Поки, у зв’язку з карантинними обмеженнями, лишається достатньо вільного часу і наші чемпіони зарадять як провести його цікаво та з користю.
Сьогодні своїми порадами які фільми подивитись та яку книжку прочитати ділиться Яна Єнько - майстер спорту України міжнародного класу з бодібілдингу, віцечемпіонка світу та Європи, переможниця турніру "Арнольд Класик Європа" з фітнес-бікіні.

Яна Єнько:
«Любителям спорту сподобається документальний фільм «Я – Болт», який розповідає про найшвидшого легкоатлета планети - Усейна Болта. Болт завдяки старанним тренуванням зміг стати не просто професійним спортсменом, а справжньою живою легендою легкої атлетики.
Не залишить вас байдужими спортивна драма Клінта Іствуда «Крихітка на мільйон».
Головні ролі у фільми виконують Клінт Іствуд і Хіларі Суенк. Фільм отримав чотири «Оскара» (кращий фільм, режисура, актриса - Хіларі Суенк, актор другого плану - Морган Фрімен). Ця кінострічка якісно відрізняється від інших фільмів на спортивну тематику.
Рекомендую також до перегляду, як на мене крутий американський детективний серіал «Теорія брехні».
Під час карантину добре із задоволенням прочитала посібник «Харчування спортсменів. Керівництво для професійної роботи з фізично підготовленими людьми».
У навчальному посібнику провідних зарубіжних фахівців узагальнено сучасні знання в області харчування спортсменів і фізично активних людей, зокрема потреби в поживних речовинах і рідини. Висвітлено питання харчування в залежності від конкретного виду спорту, характеру тренувальних і змагальних навантажень; спортивного харчування для різних груп населення (ветерани, юні спортсмени, вегетаріанці і ін.), використання речовин, що сприяють відновленню запасів енергії і підвищують стійкість організму до стресових ситуацій, вітамінів, мікроелементів, речовин, що стимулюють кровотворення і ін. Сподіваюсь, завдяки моїм порадам, ви проведете вільний час цікаво».

1