• Слайд 1
 
interatletika.com




Тема тижня: «Онлайн-турніри з бодібілдингу». Думка Вадима Василевського

Не залишила байдужою бодібілдерську спільноту тема проведення онлайн-змагань Міжнародною федерацією бодібілдингу та фітнесу під час пандемії. Наразі завершився етап голосування за учасників першого е-конкурсу IFBB, триває реєстрація спортсменів для участі у першому е-Чемпіонаті Європи, а отже нам є що обговорювати. Сьогодні свою думку стосовно проведення онлайн-турнірів з бодібілдингу висловив Вадим Василевський – майстер спорту України міжнародного класу з бодібілдингу, кандидат біологічних наук, суддя міжнародної категорії IFBB, член тренерського та дисциплінарного комітетів ФББУ, чемпіон світу з бодібілдингу у  «класик фізик» 2018 року, чемпіон світу з бодібілдингу серед змішаних пар 2018 року (в парі з Юлією Гомбош), чемпіон Європи з бодібілдингу серед змішаних пар 2010 року (в парі з Тетяною Міхейчик), срібний призер чемпіонату Європи з бодібілдингу серед змішаних пар 2009 року (в парі з Тетяною Міхейчик).

Вадим Василевський:
«Ситуація з COVID-19 - це величезний стрес і криза. У момент кризи, для подальшого розвитку, люди, компанії, організації починають дуже швидко приймати рішення. Весь світ переводить свою діяльність в онлайн.

У зв'язку з пандемією, були скасовані або перенесені всі весняні турніри з бодібілдингу та фітнесу.

Але федерація IFBB не стала відставати і зреагувала на ситуацію проведенням онлайн-турнірів. Для атлетів, які готові діяти і не мають наміру відходити від намічених цілей, буде проведений перший е-Чемпіонат Європи з бодібілдингу та фітнесу. Технічні подробиці, а також правила участі в е-турнірі є на офіційному сайті IFBB.

Наш мозок влаштований так, що все нове він зустрічає в багнети. Не думав я ще 5 років тому, що буду проводити тренування онлайн або готувати до турнірів спортсменів, яких від мене відокремлює океан. Тим більше не сподівався підводити спортсменів до е-турнірів. Величезна індустрія бодібілдингу та фітнесу не може зависнути на «паузі». Ми не знаємо, як скоро закінчиться карантин і чи не повториться він в майбутньому, тому краще мати план «Б». І в нашому випадку - це е-турніри.

Е-чемпіонат - відмінний варіант для атлетів, які знаходяться в хорошій формі цілий рік і яким на підводку не приходиться витрачати багато сил і часу. Також це шанс для дебютантів, щоб судді помітили їх. Для тих, хто з особистих причин не міг відвідувати чемпіонати Європи в Іспанії, але завжди мріяв стати його учасником. Ну і для тих, хто не наважувався вийти на сцену, хоча форма дозволяла.

Звісно, що можуть бути технічні складності як в презентації учасників, так і в суддівстві. Але не спробувавши, ми не дізнаємося. Звичайно, ми розуміємо, що майстри відео і фото монтажу застосують свою чарівну магію. Але, давайте усвідомлювати, що і судді люди просунуті і за роки «фотошопу» в соціальних мережах, навчилися відрізняти реальне від уявного.

Першому е-чемпіонату бути, а ставати його учасником чи ні - це особисте рішення кожного, яке ніхто не стане заперечувати. Але якщо вам потрібна додаткова інформація або допомога в участі, функціонери та тренери ФББУ завжди на зв'язку».

1