• Слайд 1
 
interatletika.com




Тема тижня: «Онлайн-турніри з бодібілдингу». Думка Вікторії Щербакової

Продовжуємо обговорювати проведення онлайн-турнірів з бодібілдингу з експертами ФББУ. Сьогодні свою думку висловила Вікторія Щербакова – майстер спорту України міжнародного класу з бодібілдингу, віцечемпіонка Європи 2018-2019 років з велнес фітнесу, переможниця міжнародних турнірів «IFBB Nordic Cup and Jan Tana Classic» 2019 року і «Diamond Cup Prague» 2019 року, бронзова призерка турніру «IFBB Panatta Cup» 2018 року з велнес фітнесу.

Вікторія Щербакова:

«Так склалися обставини, що підготовку до змагань спортсменам довелося в цьому році перенести з весни на осінь. Більшість представників ФББУ готувалися до весняних стартів і показували на зборах чудову форму. Також до весняних змагань готувалася і я. Щиро радію за терпіння і непохитність духу більшості атлетів, які до сьогоднішнього дня тримають форму і не дозволяють ніяким зовнішнім факторам зіпсувати свій спортивний запал.

У квітні місяці нам оголосили, що Чемпіонат Європи перенесли на вересень і ми з тренером відразу ж перебудували підготовку на осінь.

Трохи пізніше, як альтернативу спортсменам, які до останнього тримали прекрасну форму, запропонували участь в e-конкурсі IFBB та першому е-Чемпіонаті Європи з бодібілдингу та фітнесу.

Під час карантину участь в онлайн-турнірах - це хороша можливість новачкам продемонструвати свою форму європейського суддівства і дізнатися оцінку. В результаті, буде час виправити до осіннього сезону свої "косяки" в позі, формі, подачі.

Все нове, на жаль, у нас викликає заперечення. Тому, варто завжди підходити до вирішення брати участь або відмовитися від участі обдумано.

Особисто я участі в е-змаганнях брати не буду, оскільки, повторюся, ми з тренером вже направили всі зусилля на осінні старти. І так само вважаю, що для такого рівня е - турніру потрібна хороша відео апаратура, а не зйомка на камеру телефону. У мене, на жаль, немає такої можливості, придбати зараз хорошу камеру.

А для спортсменів, особливо дівчат з категорії «фітнес-бікіні» онлайн-турніри - це відмінна можливість заявити про себе. Це моя особиста думка.

Підсумую: як би важко нам не було - ми не здаємося і з нетерпінням чекаємо осіннього сезону!»

 1