• Слайд 1
 
interatletika.com




Тема тижня: «Онлайн-турніри з бодібілдингу». Думка Віталія Талавери

Через пандемію коронавірусу в світі, як і багато інших галузей, фітнес-індустрія переживає локаут: закриті фітнес клуби і тренажерні зали, не проводяться турніри.

Міжнародна федерація бодібілдингу та фітнесу почала організовувати онлайн-турніри з бодібілдингу. Стартував 1-й e-конкурс IFBB, приймаються заявки на перший е-Чемпіонат Європи з бодібілдингу та фітнесу. Проведення таких заходів викликало неоднозначну оцінку з боку спортсменів, тренерів та функціонерів світу бодібілдингу. Пресслужба ФББУ попросила експертів озвучити думку про онлайн-турніри на інформаційних майданчиках федерації. Сьогодні своє ставлення до е-турнірів висловив Віталій Сергійович Талавера - головний тренер збірної України з бодібілдингу, заслужений тренер України з бодібілдингу, майстер спорту України з бодібілдингу.

Віталій Талавера:

«В нинішніх умовах пандемії, в період масового скасування національних і міжнародних змагань, онлайн-змагання допоможуть атлетам тримати себе в формі. Спортсмени-початківці зможуть отримати хоч якийсь досвід. Ті атлети, які активно готувалися до сезону, зможуть себе проявити. Але є ряд питань, які, на мою думку, можуть виникнути в процесі підготовки відеороликів з позування і подальшим суддівством. У репорті е-Чемпіонату Європи поки немає опису техніки проведення суддівства в рамках елімінейшн раунду, та опису проведення оцінювання спортсменів в півфіналах і фіналах ... Мабуть, одне і те ж відео виступу атлета буде демонструватись у всіх раундах. Чи не виникнуть також суперечки про такі відео з урахуванням різних тех засобів їх зйомки (світло, фон, положення камери і т.д.)? Адже коли атлети перебувають в рівних умовах виступу на сцені, то суддівство відбувається об'єктивніше. Також хотів би відзначити, що можливо не варто було б давати турнірам онлайн «гучних статусних» назв, Чемпіонат Європи, наприклад. Звичайно ж, ми розуміємо, що сама по собі назва вже має залучити більшу кількість учасників. Бажання стати Чемпіоном Європи приваблює, навіть онлайн. Але, з іншого боку, чи не знецінює таке е-звання працю наших спортсменів, які вкладають стільки сил під час підготовки?»

1