• Слайд 1
 
interatletika.com




Юрій Зимогляд: «Найбільше задоволення я отримую від тренувань»

Фантастично вдалим виявилось у минулому році повернення на змагальну сцену, після кількох років перерви, Юрія Зимогляда. Сумчанин навесні у іспанській Санта-Сусанні став віцечемпіоном Європи у «класик фізик до 175 см» та в парі зі Світланою Іваніною став чемпіоном континенту в змаганнях змішаних пар.
Восени Юрій підкорив світові найвищі вершини у парному бодібілдингу та «класик фізик».
8 листопада 2019 року атлет вписав своє ім’я у історію світового бодібілдингу. Вихованець Вадима Василевського у м. Фуджайра, ОАЕ, на Чемпіонаті світу з бодібілдингу IFBB став автором вагомого успіху збірної команди України здобувши перемогу спочатку у категорії «класик фізик до 175 см», а потім і титул абсолютного чемпіона світу 2019 року у названій дисципліні. В перший день зими у столиці Словаччини пролунав Державний Гімн України на честь чемпіонів світу з бодібілдингу серед змішаних пар сумчанина Юрія Зимогляда та киянки Любові Попової.

Юрій розповів читачам ресурсів ФББУ про те, чи збирається переходити до професійного дивізіону Elite Pro, поділився своїми враженнями від виступів та успіхів.

Юрій Зимогляд, майстер спорту України міжнародного класу:

«Після чотирьох років відпочинку від виступів та і взагалі, можна сказати, від режиму та тренувань
до підготовки до змагань я повернувся восени 2018 року. Змагальний 2019-й рік виявився для мене досить таки вдалим. Хоча дещо із запланованого не зовсім вийшло.

Від самого початку року, за порадою тренерського колективу ФББУ, я перейшов в нову для себе категорію «класик фізик», і як виявилося не даремно. Та на цьому  вдалі "експерименти" не закінчились. Я також спробував себе в парних виступах (результати яких вам відомі) та навіть виступав у відкритій категорії бодібілдингу.

Рік був дійсно цікавий, насичений та доволі не простий - вісім виступів за рік, з яких чотири на міжнародній сцені. Для мене такий змагальний досвід був вперше, але воно було того варте! Програму "мінімум" на 2019-й рік, яку ми запланували з моїм другом та тренером Вадимом Василевським, виконано.

Що до виступів в 2020 році - плани побудовані, про карту оформлювати поки що не збираюсь, ще є певні цілі та турніри серед любителів на яких хотілось би виступити. А чи вийде реалізувати задумане – покаже час!

А взагалі найбільше задоволення я отримую від тренувань в залі, від самого процесу побудови тіла.

Що стосується змагань, то це найлегший етап, це лише демонстрація зробленої роботи.

Вся "боротьба" як фізична так і психологічна залишається в тренажерному залі, довгій багатомісячній підготовці до цих змагань».

3