• Слайд 1
 
interatletika.com




У Києві з успіхом пройшов семінар Павла Філлеборна

В останній день зими в Києві провів свій навчальний семінар віцепрезидент Міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу, голова колегії суддів IFBB Павел Філлеборн. Навчальний захід гостинно прийняв у своїх стінах добре знайомий любителям бодібілдингу парково-готельний клуб «EQUIDES CLUB».

Відкрив семінар вітальним словом член Виконкому Європейської федерації бодібілдингу та фітнесу, президент Національної федерації бодібілдингу України Ігор Делієв. Ігор Анатолійович подякував польському фахівцю за сприяння в організації чергового освітнього заходу в Україні. У своєму зверненні до учасників семінару Ігор Делієв також зазначив, що ФББУ завжди дбає про підвищення кваліфікації членів ФББУ, наслідком чого є регулярні успіхи на міжнародній арені збірної України, висока оцінка роботи українських суддів на турнірах IFBB, якісно організовані міжнародні змагання з бодібілдингу на території України .

Слухачами семінару 29 лютого стали сімдесят тренерів, спортсменів, суддів і функціонерів з різних регіонів України. Приїхали підвищити кваліфікацію в Україну колеги з Республіки Білорусь: суддя міжнародної категорії Наталія Качан і директор Білоруської федерації бодібілдингу та фітнесу Андрій Козленко.

 

Павел Філлеборн почав семінар з екскурсу в історію IFBB і EBFF. Окрему увагу приділив Філлеборн причинам розбіжностей між IFBB і NPC.

Під час семінару детально розібрали кожну змагальну дисципліну бодібілдингу: починали з історії появи в змагальній програмі, детально розбирали на прикладах етапи еволюції кожної категорії, обговорювали критерії оцінювання дисциплін. Павло Філлеборн дав ряд рекомендацій щодо суддівства та проведення змагань з бодібілдингу і фітнесу.

Дуже багато Павлу Філлеборну українські фахівці озвучили пропозицій щодо вдосконалення технічних правил IFBB.

Деякі із запропонованих правок, як запевнив нас пан Філлеборн, будуть винесені на затвердження і можуть вступити в силу вже в 2020 році.

Наприклад, головний тренер збірної України Віталій Талавера запропонував прибрати ліміти вагові для чоловічого фітнесу. Цілий ряд пропозицій щодо дитячо-юнацького фітнесу, організації міжнародних турнірів з фітнесу був озвучений відомими фахівцями Антоніною і Оксаною Оробець.

Розповів Філлеборн про нововведення, які вступили вже в силу:

- з 2020 року атлети можуть на одних змаганнях виступати в бодібілдингу, класичному бодібілдингу, класик фізик;

- в програму змагань, починаючи з Чемпіонату Європи 2020 року, буде включена категорія «артистичний фітнес» (фітнес без складних акробатичних елементів).

 

Жодне з десятків питань учасників семінару Павел Філлеборн не залишив без відповіді.

Можна з упевненістю сказати, що отримані знання і досвід під час семінару українські фахівці дуже скоро конвертують в конкретні досягнення.

 

По закінченню семінару Павел Філлеборн вручив усім учасникам форуму сертифікат міжнародного зразка.

Фото семінару можна завантажити за посиланням https://drive.google.com/open?id=1c4rqKGxSxOau8W8HwoEJMlAwJjtL3ceB

1