• Слайд 1
 
interatletika.com




Олександра Суманєєва: «Навесні беру стратегічну паузу не заради відпочинку, а заради поліпшення форми»

Протягом 2019-го року киянка Олександра Суманєєва радувала нас медальними успіхами в фітнес-бікіні на Чемпіонаті Європи, на міжнародних турнірах «IFBB Nafplio Classic», «IFBB Diamond Cup Warsaw Fiwe», «IFBB Sweden Grand Prix», «IFBB Diamond Cup Romania», «IFBB Diamond Cup Budapest». Спортсменка також відзначилася потраплянням у фінал турніру «Арнольд Класик Європа». Наслідком таких успіхів стало присвоєння Олександрі Суманєєвій спортивного звання «Майстер спорту України міжнародного класу з бодібілдингу», завоювання права перейти в професійний дивізіон Elite Pro, потрапляння до десятки кращих спортсменок світу IFBB в «фітнес-бікіні» за підсумками року.

Коли знову побачимо яскраву спортсменку на сцені? Участь в яких змаганнях в пріоритет ставить одна з кращих спортсменок світу в 2020-му році? Відповіді на ці питання Олександра Суманєєва дала пресслужбі ФББУ.

Олександра Суманєєва, майстер спорту України міжнародного класу:

«Весняний сезон неохоче, але пропускаю. Дуже хочеться на сцену, але я знаю, що пропустити весну буде розумно. І на це у мене є кілька причин.

На всіх головних турнірах весни я вже була (на багатьох по кілька разів) і більшість з них вже виграла. Не бачу сенсу їздити кілька разів в одні і ті ж місця і, вже тим більше, вигравати одні і ті ж турніри по колу.

А ось на Чемпіонаті світу ще не була жодного разу за чотири роки змагальної кар'єри. І є побоювання, що, якщо навесні знову викладуся по максимуму, у тіла не вистачить ресурсу, щоб цей максимум показати і восени. А я не хочу виходити на сцену чемпіонату світу аби вийти.

Тому навесні беру стратегічну паузу не заради відпочинку, а заради поліпшення форми. Паралельно займаюся деякими проєктами, які просто неможливо поєднувати з підготовкою. І готую початківців у «фітнес-бікіні» на сцену. А восени 2020-го року міжнародна сцена знову побачить Суманєєву».

1