• Слайд 1
 
interatletika.com




Аліна Яман: «Життя спортсменів дуже цікаве і сповнене сюрпризів»

Аліна Яман два роки знаходиться на вершині світового бодіфітнесу, раз по раз підтверджуючи результатами на сцені своє реноме.

2019-й рік приніс Аліні титул чемпіонки Європи (бодіфітнес +168 см, 4.05.2019, м. Санта-Сусанна, Іспанія), абсолютну перемогу на турнірі «Diamond Cup Roma» (бодіфітнес 17.11.2019, м. Рим, Італія), і два срібла чемпіонату світу з фітнесу (бодіфітнес + 168 см, змішані пари, 30.11-2.12.2019, м. Братислава, Словаччина).

Пресслужба ФББУ попросила прокоментувати досягнення 2019-го року в бодіфітнесі, розповісти про перший досвід виступу в парах на чемпіонаті світу і, звичайно ж, про плани на новий рік і можливий перехід в дивізіон професіоналів Elite Pro.

 

Аліна Яман, майстер спорту України міжнародного класу:

«Якщо у ведмедя горить ліс, він все ще ведмідь» - цією фразою можу описати мій сезон 2019-го року. Життя спортсменів дуже цікаве і сповнене сюрпризів. Я стала в минулому році чемпіонкою Європи - досягнення, про яке так довго мріяла і до якого прагнула. Після були «золото» і «абсолютка» в Римі та моя четверта про карта.

Срібний виступ разом з Адамом Козирою в дисципліні «змішані пари» на чемпіонаті світу вважаю гідним результатом. Підготовка до парного виступу почалася за три тижні до чемпіонату світу. Звичайно, було хвилювання, адже представляти країну - це велика відповідальність.

Але в нас дуже вірила і вірить Делієва Ірина, за що їй окрема подяка. І сказати «ні» я просто не змогла. Срібна медаль в моїй дисципліні - «бодіфітнесі» на чемпіонаті світу - це був хороший урок і сюрприз. Маючи такий досвід і загартування, скажу одне: «Я йду до кінця і не збираюся більше нікому давати шанс на перемогу!». Для перемоги я зроблю все, що можу і не можу. Головна мета на 2020 й рік - чемпіонат світу.

Що стосується переходу в професіонали, то я особливо не прагну йти в Elite Pro, адже дивлюся реально на речі. Мати про карту і бути про спортсменом - різні речі. Після перемоги на «світі» 2020 року, можливо перейду в Elite Pro. Всім спортсменам бажаю хорошої підготовки і досягти бажаних результатів у 2020-му році!».

3