• Слайд 1
 
interatletika.com




Дар’я Кононова: «Я була рішуче налаштована взяти своє!»

Автором гучних сенсацій восени 2019 року стала представниця найпопулярнішою жіночою дисципліни бодібілдингу - «фітнес-бікіні» Дар'я Кононова. Киянка на початку сезону зірок з неба не хапала, залишившись на турнірі «Equides Sport Festival» (29.09.2019, с. Лісники, Київська область) і Відкритому Чемпіонаті Східного регіону України (07.10.2019, м. Харків) за межами фінальної шістки. Але це був тільки початок шляху до світової вершини, адже дорогу здолає той, хто йде. Справжній фурор Дар’я Кононова справила в Києві на Чемпіонаті України (26-27.10.2019). На дебютному для себе національному чемпіонаті вихованка Валерія Бабича і Михайла Кислякова стала першою в категорії до 172 см і не залишила шансів на успіх досвідченішим суперницям у «абсолютці». Титул абсолютної чемпіонки України відкрив дорогу перед спортсменкою в Братиславу на Чемпіонат світу з фітнесу (30.11-1.12.2019).

Збірна України мала сильний склад в «фітнес-бікіні» на світовому чемпіонаті, але тільки на честь перемоги Дар'ї Кононової в категорії до 172 см грав Державний Гімн України.

Пресслужба ФББУ попросила поділитися враженнями про минулий сезон абсолютну чемпіонку України та чемпіонку світу в фітнес-бікіні Дар’ю Кононову.

 

Дар’я Кононова:

«Осінь змагальна цього року видалася не легкою. Було багато падінь за якими пішли і злети. Це був не перший мій змагальний досвід, але раніше я змагалася в інший федерації, а хотілося більшого. Всім відомо, що лише в Національній федерації бодібілдингу України, завдяки праці, ти можеш стати майстром спорту і про спортсменом.

Підготовка до сезону проходила у звичному режимі: багато позування і тренувань. Все поєднувала з роботою і сім'єю. Добре, що у мене відмінна команда. Мої чоловіки підтримували як могли і намагалися з'їсти всю смакоту до мого повернення з роботи.

Мені дуже пощастило, бо мій чоловік Олександр Бабич – тренер. Він був моєю найбільшою підтримкою. Всі питання, що стосуються підготовки були на ньому. Тільки йому відомо скільки десятків кілограмів було з'їдено дорадо і авокадо.

Сезон я почала з комерційного турніру «Equides Sport Festival» 29 вересня. За два тижні до старту я почала сильно хвилюватися, і це позначилося на виступі, під час якого я повністю завалила позування. Через тиждень на Відкритому Чемпіонаті Східного регіону України, на мій погляд, мало стиснулася. Чесно сказати, я зневірилася трохи, але не здалася.

За допомогою я звернулася до Кислякова Михайла. Дуже вдячна йому за те, що він дав добрячого стусана, а потім допоміг довести форму і позування.

Чемпіонат України був моїм злетом. Я була рішуче налаштована взяти своє і стала чемпіонкою в категорії бікіні до 172 см. А абсолютна перемога була приємним шоком для мене.

Після Чемпіонату України дебютувала на Чемпіонаті світу і стала чемпіонкою у своїй категорії. Я отримала так багато задоволення від виступу, що вже було нагородою. А самим надихаючим моментом для мене став Гімн України під час нагородження. Це було незабутньо прекрасно.

На досягнутому не зупиняюся і вже в моїх планах участь в головних змаганнях прийдешнього року: Чемпіонаті Європи, турнірі «Арнольд Класик Європа» і Чемпіонаті світу».

3