• Слайд 1
 
interatletika.com




Марія Бурлака: «Результат починається з дії…»

Увірвалась у 2019-му році до еліти «фітнес-бікіні» в Україні черкаська спортсменка Марія Бурлака. Навесні Марія перемогла на Кубку України у Рівному у категорії «жінки фітнес-бікіні до 160 см». За результатами виступу на національному кубку Марії Бурлаці було присвоєне спортивне звання «Майстер спорту України з бодібілдингу».
Набула цьогоріч Марія під керівництвом тренера Михайла Кислякова досвіду виступів на міжнародних змаганнях. На Чемпіонаті Європи у Санта-Сусанні черкащанка посіла восьме місце (категорія до 158 см, 1-6.05.2019), на Чемпіонаті світу у Братиславі зупинилась у кроці від медальної трійки – четверте місце (категорія до 158 см, 30.11-01.12.2019). Першу міжнародну медаль для України Марія Бурлака виборола у вічному місті на турнірі «
IFBBDiamond Cup Rome» - срібло (категорія до 158 см, 16-17.11.2019).
Своїми враженнями від насиченого на події прем’єрного змагального сезону Марія Бурлака поділилась з пресслужбою ФББУ.


Марія Бурлака, майстер спорту України:
«Для мене 2019-й рік був дуже насиченим на емоції та події: мій перший вихід на сцену, перші перемоги та перші міжнародні турніри. Коли я починала готуватися до змагань, навіть не уявляла яких результатів зможу добитися, тому коли отримала свою золоту медаль на Кубку Києва, до кінця не могла повірити в те, що я виграла. Потім був Кубок України та також «золото». Це було просто неймовірно, але часу розслаблятися не було, тому що попереду був дуже важливий міжнародний турнір - Чемпіонат Європи, на якому я посіла 8-е місце. Це був гарний досвід, який дав розуміння над чим працювати далі. Тому наступні три місяці ми з моїм тренером всі сили направили на покращення форми та позування. Осінній сезон найбільше запам’ятався такими міжнародними турнірами, як «срібний» для мене «Diamond Cup Rome» та Чемпіонат світу серед жінок у Братиславі – 4-е місце. Емоції були неймовірні, стояти на такій сцені та представляти свою країну для мене вже було перемогою. На мій подив, Чемпіонат світу - перші змагання, на яких я не хвилювалася за результат, а просто отримувала задоволення від сцени. Моя форма була найкращою за весь час. Можу сказати, що підготовка до змагань переважно давалася мені легко, перш за все тому, що мені подобалося все, що відбувалося зі мною, як я змінювалася фізично так і психологічно. Не аби яку роль у цьому відігравав мій тренер Михайло Кисляков. Він доклав чимало зусиль для досягнення всіх результатів та становлення мене як спортсмена, моєї віри в себе та мого успіху. Величезне йому дякую, я вірю, що разом ми досягнемо нових вершин. Також хочеться подякувати моїй сім’ї та друзям за підтримку, терпіння та віру в мене. У планах на наступний рік, перш за все, покращити форму та взяти участь в таких турнірах, як Чемпіонат Європи та «Арнольд Класик Європа», але вже у двох категоріях «фітнес-бікіні жінки» та «фітнес-бікіні майстри». Я вірю, що не треба зупинятися, а потрібно йти до своєї мети, працювати і бути впевненим, що все вийде. Результат починається з дії…»

55