• Слайд 1
 
interatletika.com




Юлія Шикула: «Поставлю нові цілі і з усіма силами занурюся в підготовку»

Весь 2019-й рік чарівна представниця бодіфітнесу Юлія Шикула крок за кроком наближалася до головних спортивних вершин. Дивлячись на результати запорізької спортсменки, можна зробити висновок, що рух вперед був планомірним і поступальним. Навесні у Юлії була серія перемог на регіональних турнірах, але на Кубку України (20.04.2019, м Рівне) був «срібний» результат. За крок зупинилася Юлія від призової трійки на Чемпіонаті Європи (04.05.2019, м.Санта-Сусанна, Іспанія).

За підсумками весняного сезону Юлія дала інтерв'ю пресслужбі ФББУ в якому заявила: «Поки не досягну своєї мети, не зупинюся». Так і сталося. Завзятість, цілеспрямованість спортсменки і співпраця з тренером Вадимом Василевським дали восени бажаний результат: міжнародний турнір «Арнольд Класик Європа» (22.09.2019, м. Барселона, Іспанія) - 1 місце, Чемпіонат України (26.10.2019, м. Київ) - 1 місце, Чемпіонат світу (30.11.2019, м. Братислава, Словаччина) - 1 місце.

По завершенню спортивного року, пресслужба ФББУ задала лідеру збірної України в дисципліні «бодіфітнес» Юлії Шикулі ряд питань.

 

ФББУ: - Юлія, після насиченого виступами весняного сезону у вас була лише невелика перерва, за якою слідували підготовка і змагальна осінь-2019. Було непросто витримати такий марафон?

Юлія Шикула: - Осінній сезон цього року видався найскладнішим і затяжним з усіх в моїй кар'єрі. Підготовка була дуже важкою в плані того, що довелося довго тримати дієту, з липня по грудень. Спочатку, головним стартом для себе визначила турнір «Арнольд Класик Європа» у вересні, на якому здобула перемогу в категорії «бодіфітнес +168 см».

ФББУ: - Хто вплинув на ваше рішення продовжити сезон?

Юлія Шикула: - За наполяганням тренера Вадима Василевського, пройшла відбір у збірну країни на Чемпіонаті України в Києві і, як результат, полетіла в Братиславу на Чемпіонат світу з фітнесу.

ФББУ: - Чи вірили в перемогу на Чемпіонаті світу?

Юлія Шикула: -Чи вірила я в перемогу? Звісно так! Як і будь-який спортсмен, я завжди прагну перемагати.

На Чемпіонаті світу-2019 мої праця і наполегливість були оцінені - я виборола чемпіонський титул.


ФББУ: - Можна сказати, що всі намічені плани на осінній сезон ви успішно реалізували?

Юлія Шикула: - Так. Все, що ми з тренером задумали, вдалося. Хотіла б висловити слова подяки Вадиму Василевського за допомогу. Вадим допомагав, наставляв, давав рекомендації, супроводжував на змаганнях, вболівав за мене і поділяв зі мною радість і успіх. У нас вийшла дуже злагоджена команда.

ФББУ: - Юлія, ви досягли вершини. Що далі?

Юлія Шикула: - На досягнутому зупинятися не збираюся. В силу свого характеру, я поставлю нові цілі і з уcіма силами занурюся в підготовку.

ФББУ: - Коли ви порадуєте своїх шанувальників черговим виступом?

Юлія Шикула: - Попереду весняний сезон 2020 року. Чи буду я виступати? Які старти нас чекають? Нехай це поки залишиться в таємниці ...

3