• Слайд 1
 
interatletika.com




УВАГА! НЕБЕЗПЕЧНІ ХАРЧОВІ ДОБАВКИ!

На трьох відомих виробників харчових добавок в США відкрито кримінальні провадження.

За повідомленням Антидопінгового агентства Сполучених Штатів, в 2015 році в пред-тренувальних комплексах Jack3D та OxyElite Pro компанії USPLabs було виявлено метилгексанамін – при цьому на етикетці була вказана «олія герані»; крім того, регулярне вживання OxyElite Pro призводило до серйозних захворювань печінки. Керівництво компанії вимагало від китайського постачальника підробки сертифікатів речовин, в яких би зазначалося, що метилгексанамін є «порошоком квіток герані». Через високу популярність зазначених комплексів серед спортсменів, велика кількість позитивних результатів аналізів була пов’язана з їх використанням.

Інший виробник – Enhanced Athlete звинувачений в додаванні до харчових добавок селективних модуляторів андрогенних рецепторів – SARM-ів. Крім того, в деяких харчових добавках виявлено вміст токсичного динітрофенолу.

В березні 2019 року власників компанії Blackstone labs було звинувачено в продажу біологічно-активних добавок, які містили диметазин, диметилбутиламін та SARM-и. Власники знали, що їх продукція є нелегальною та створили підставні компанії для виробництва та збуту продукції.

Таким чином, Національний антидопінговий центр ще раз наголошує на небезпеці вживання харчових добавок навіть відомих виробників.

За інформацією Національного антидопінгового центру України

https://nadc.org.ua/uvaga-nebezpechni-harchovi-dobavky/