• Слайд 1
 
interatletika.com




Новини з Конгресу IFBB

У м. Фуджайра, ОАЕ, відбувся Конгрес Міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу (IFBB) і ФББУ отримала наступну порцію новин IFBB з місця подій, щодо рішень, які були прийняті учасниками конгресу.

 

  1. Бразильська федерація запропонувала ввести до програми змагань IFBB нову категорію «Gym roockie» («Новачки спортзалу»).
    Під час реєстрації атлет вказує назву клубу, у якому він тренується. Під час оголошення ім’я переможця змагань, судді будуть також оголошувати назву спортивного клубу переможця.
    На змаганнях будуть нараховуватись бали спортивним клубам і за підсумками виступів команд клубів, будуть нагороджені три найкращі спортивні клуби змагань.
    Щоб атлети могли представляти свій клуб, та клуб міг брати участь у командних клубних змаганнях, треба буде заплатити внесок до IFBB.
    Наголошували, що це дасть змогу залучити до змагань з бодібілдингу більше спортсменів та сприятиме популяризації спортивних клубів, де культивується бодібілдинг.


    Пропозиція підтримана учасниками Конгресу IFBB.
  2. Норвезька федерація запропонувала змінити черговість обов’язкових поз у змаганнях спортсменів у «класик фізик» під час порівняння у першому раунді для того, щоб сфокусувати увагу на позу «вакуум» на початку.
    Запропонована черговість поз:

    1. Чверть оберту праворуч.
    2. Чверть оберту праворуч (спиною до суддів).
    3. Чверть оберту праворуч.
    4. Чверть оберту праворуч (обличчям до суддів).
    5. Поза «вакуум».
    6. Подвійний біцепс спереду.
    7. Грудь збоку.
    8. Подвійний біцепс ззаду.
    9. Трицепс збоку.
    10. Прес – стегно.
    11. Класична поза на вибір спортсмена (у передньому положенні стоячи, але не Most Muscular).

    На думку сторони, що запропонувала зміну до правил, це нововведення дозволить суддям дотримуватись правил суддівства «класик фізик».
     Причиною даної пропозиції стали спостереження того, що здобувати нагороди, потрапляти до фіналу стали атлети, які не можуть виконувати позу «вакуум». Зміни до правил дозволять дотримуватись правил категорії «класик фізик».

    Пропозиція підтримана учасниками Конгресу IFBB.

    3.  Пропозиція Виконавчого комітету IFBB змінити статтю правил 19.3.7 та викласти її у наступній редакції:
    На будь-якого спортсмена, який змагається чи виступає у якості гостя, та на будь-якого функціонера чи суддю, який будь-яким чином бере участь у міжнародних заходах, виставках, конкурсах, що не відповідають Кодексу та стандартам Всесвітнього антидопінгового агентства або у заходах, що безпосередньо чи опосередковано організовуються, просуваються суб'єктами чи фізичними особами, які не дотримуються Кодексу та стандартів Всесвітнього антидопінгового агентства, можуть бути накладені санкції Дисциплінарної комісії IFBB.

    Спортсменам, після участі у заходах, що не відповідають Кодексу та стандартам Всесвітнього антидопінгового агентства, щоб брати участь у будь-яких майбутніх міжнародних заходах, схвалених або санкціонованих IFBB треба бути пройти антидопінгове тестування. У разі негативного результату антидопінгового тестування спортсмен може бути  допущений до заходів санкціонованих IFBB.

    Пропозиція підтримана учасниками Конгресу IFBB.


    4. Пропозиції щодо модифікації Еліт рейтингу IFBB спортсменів-аматорів.

    1) Наразі на міжнародних змаганнях атлети отримують нуль балів до рейтингу, якщо в категорії, у якій вони змагаються, менше ніж п’ять атлетів.

    Проблема: Є атлети, які подорожують світом для того щоб заробити бали до рейтингу, але атлетів у категорії менше п’яти і в цьому не має провини спортсменів.

    Пропозиція: Нараховувати бали всім атлетам, але у інакший спосіб.

    Якщо атлетів у категорії п’ять, нарахування балів рейтингу наступне:
    1 місце – 7 балів,
    2 місце – 5 балів,
    3 місце – 4 бали,
    4 місце – 3 бали,
    5 місце – 2 бали.

Якщо чотири атлети змагаються у категорії, нарахування балів рейтингу наступне:
1 місце – 5 балів,
2 місце – 4 бали,
3 місце – 3 бали,
4 місце – 2 бали

Якщо три атлети змагаються у категорії, нарахування балів рейтингу наступне:
1 місце – 4 бали,
2 місце -  3 бали,
3 місце - 2 бали.


Пропозиція підтримана учасниками Конгресу IFBB.

2) Цього року у останній редакції Еліт рейтингу аматорів фактично ми маємо великий успіх, адже у рейтингу сотні атлетів (бодібілдинг – 546, бікіні – 418, менс фізик – 639, класичний бодібілдинг – 230, бодіфітнес – 191, велнес – 160).

Проблема: Існують категорії з дуже малою кількістю спортсменів:
вуменс фізик – 59 спортсменок у 2018 році, 34 у 2019 році;
жіночий фітнес – 25 спортсменок у 2018 році, 30 у 2019 році.

Пропозиція 1: Видалити дві категорії (вуменс фізик та жіночий фітнес) з Еліт рейтингу аматорів.
Пропозиція 1 не підтримана учасниками Конгресу IFBB.

Пропозиція 2: Залишити категорії «вуменс фізик» та «жіночий фітнес» у Еліт рейтингу аматорів, але зменшити загальну суму призових грошей у цих категоріях до 10 000$.
Пропозиція 2 підтримана учасниками Конгресу IFBB.

3) Найкращі грошові винагороди Еліт рейтингу аматорів мають чотири категорії (бодібілдинг – 546, бікіні – 418, менс фізик – 639, класичний бодібілдинг – 230).

Проблема: Кількість атлетів у класичному бодібілдингу нижче середнього.

Пропозиція: Для нагородження кращих у класичному бодібілдингу у 2020 році виділити таку ж суму, як у бодіфітнесі – 25 000$.
Пропозиція підтримана учасниками Конгресу IFBB.

4) Введена нова категорія «класик фізик», популярність якої зростає і збільшується кількість атлетів, які змагаються у даній категорії.

Пропозиція: Додати до Еліт рейтингу аматорів у 2020 році категорію «класик фізик» і виділити суму 15 000$ для нагородження кращих атлетів рейтингу.

Пропозиція підтримана учасниками Конгресу IFBB.


5. Пропозиція: Ввести на постійній основі до програми змагань IFBB категорію «чоловіки-моделі».

Пропозиція не підтримана учасниками Конгресу IFBB.

6. Пропозиція: Ввести до програми Чемпіонату світу з фіт-модел у Ризі (16-18 листопада 2019 року) категорію «чоловіки-моделі» у тестовому режимі. На основі даних отриманих після чемпіонату світу: повернутись до обговорення введення на постійній основі до програми змагань IFBB категорії «чоловіки-моделі» або відмовитись від цієї ідеї.

Пропозиція підтримана учасниками Конгресу IFBB.

Це не останні новини з Конгресу IFBB. Слідкуйте за публікаціями на ресурсах ФББУ!

1