• Слайд 1
 
interatletika.com




На Київщині з успіхом пройшов комерційний турнір з бодібілдингу "Equides Sport Festival"

29 вересня 2019 року осінній змагальний сезон в українському бодібілдингу стартував проведенням комерційного турніру з бодібілдингу "Equides Sport Festival". Призовий фонд змагань 150 000 гривень атлети розіграли на сцені гостинного заміського клубу сімейного відпочинку «Equides Club» (Київська обл., с. Лісники) у трьох абсолютних категоріях – чоловіки бодібілдинг, жінки бікіні-фітнес та чоловіки-фізик.

Україна – найсильніша країна у світовому бодібілдингу, і було зрозуміло ще до початку змагань, що у абсолютних категоріях трьох дисциплін на сцені ми побачимо батл кращих з кращих атлетів світу.

У бікіні третім місцем на "Equides Sport Festival" відзначила повернення на сцену призерка «Diamond Cup Kyiv» киянка Олеся Шевчук виборовши «бронзу» та 10 000 гривень. У підсумковому протоколі на один бал мала перевагу над Олесею Шевчук спортсменка з Миколаєва Інна Сочинська. Майстер спорту міжнародного класу, бронзова призерка чемпіонату світу 2018 року, фіналістка «Арнольд Класик Європа-2019» стала володаркою спортивного срібла і 12 000 гривень.
Минулорічне друге місце на "Equides Sport Festival" на золоту медаль цьогорічного турніру змінила одеситка Катерина Стоянова. На головних змаганнях року вихованка Дмитра Ноябрьова не знає поразок. Майстер спорту України міжнародного класу Катерина Стоянова тріумфувала у 2019 році на чемпіонаті Європи та представницькому турнірі «Арнольд Класик Європа». Не став виключенням "Equides Sport Festival" – 1 місце і 15 000 гривень як приємний бонус за перемогу.


Передувала змаганням серед чоловіків у фізик анонсована у мережі Інтернет інтрига, хто з братів Папежуків з Луцька посяде вище місце на "Equides Sport Festival": Андрій чи Антон? Тиждень тому ми вітали Антона Папежука з абсолютною перемогою на «Арнольд Класик Європа». Великі міжнародні перемоги Андрія Папежука ще попереду, але тим не менш він зумів втрутитись у боротьбу за нагороди на "Equides Sport Festival" і у конкуренції з більш досвідченими та титулованими атлетам виборов третє місце і чек на 10 000 гривень. На декілька балів від брата «відірвався» Антон Папежук – друге місце і грошовий приз 12 000 гривень.

Учень Дмитра Горобця майстер спорту України міжнародного класу Олег Даниш цього року зібрав чимало спортивних трофеїв на міжнародних турнірах та чемпіонатах, та є одним з лідерів світового рейтингу IFBB у «менс фізик». Свій клас Олег підтвердив і на "Equides Sport Festival". Киянин заслужено переміг, отримав «золото» і 15 000 гривень.

Топ-5 атлетів у «абсолютці» з бодібідингу на "Equides Sport Festival" за останній рік мали успіхи різного рівня на міжнародних змаганнях, дуже різні за своєю антропометрією і прогнозувати хто переможе, було дуже важко.
П’яте місце у бодібілдингу на турнірі-відкритті сезону посів харків’янин Дмитро Грабарчук (4000 грн.). Четвертим на сцені «Equides Club» став чемпіон Європи-2019 року серед змішаних пар та віце-чемпіон Європи-2019 у «класик фізик» Юрій Зимогляд з Сум (7000 грн.)
Бронза у чемпіона Європи 2016 року, срібного призера «Арнольд Класик Європа-2019» Адама Козири з Києва (10 000 грн.).
Срібним призером "Equides Sport Festival" став донеччанин, переможець «Арнольд Класик Європа-2019» з бодібілдингу, віце-чемпіон світу серед змішаних пар 2018 року Антон Ференц.  

Кращим з кращих у бодібілдингу судді визнали на "Equides Sport Festival" Станіслава Табакова з Харкова, який цьогоріч порадував українських вболівальників перемогою на «IFBB President Santonja's Cup».
За успіх на "Equides Sport Festival" Станіслав отримав 15 000 гривень від організаторів змагань.

Відзначимо, що серед  почесних гостей турніру був президент Білоруської федерації бодібілдингу та фітнесу Володимир Алєксандрович, який разом з президентом ФББУ Ігорем Делієвим та почесним президентом ФББУ Андрієм Долгокіром взяв участь у церемонії нагородження переможців та призерів "Equides Sport Festival".

В рамках "Equides Sport Festival" відбувся семінар відомих українських бодібілдерів Олега Кривого та Романа Ющенка. Дві години цікавого спілкування з Олегом та Романом пролетіли, як мить. Атлети-професіонали не обмежились на "Equides Sport Festival" проведенням семінару, а й порадували численних глядачів показовими виступами.

"Equides Sport Festival-2019» вже історія, попереду насичений на події сезон в українському та міжнародному бодібілдингу. Слідкуйте за новинами ФББУ!