• Слайд 1
 
interatletika.com




Ірина Лучишина про роботу тренером, хореографом, про плани на спортивне майбутнє

Останні роки дуже голосно про себе заявляє як фахівець Ірина Лучишина. Ми аплодуємо її виступам на сцені, адже Ірина - чемпіонка України 2018 року і призерка міжнародного турніру «IFBB Diamond Cup Ostrava» з фітнес-бікіні. Ірина активно і успішно займається тренерською діяльністю, і другий рік є тренером жіночої збірної Києва. Відпрацювання позінгу, постановка довільної програми, хореографії - з усіма цими завданнями успішно справляється тренер Лучишина. Причому, за допомогою до Ірини звертаються атлети-чоловіки не рідше, ніж представниці прекрасної половини людства.

Прес-служба ФББУ задала свої питання майстру спорту України, тренеру жіночої збірної ФБФК Ірині Лучишиній про її діяльність, про плани на спортивне майбутнє.

 

ФББУ: - Ірина, як оцінюєте свої виступи на сцені в минулому році? Були гучні успіхи, але і без невдач не обійшлося.

Ірина Лучишина: - Минулий рік був для мене не простим в плані виступів. Були перемоги, поразки, знову перемоги. Напевно, найбільше досягнення минулого року - це те, що я навчилася не здаватися після поразок, аналізувати помилки, робити правильні висновки. Спорт - це не тільки перемоги, тут є і злети і падіння.

 

ФББУ: - Ви популярні не тільки як спортсменка, а й як тренер і хореограф. З цікавістю спостерігаємо за вашою роботою зі спортсменами різних дисциплін.

Ірина Лучишина: - Постановка довільних програм - це, мабуть, найулюбленіше у всій моїй роботі.

Готуємо довільні програми з представниками чоловічого бодібілдингу, класичного бодібілдингу, дівчатами, що змагаються у категорії «вуменс фізик». Моє завдання навчити спортсменів показати щось більше ніж гора м'язів в зв'язках пари рухів.

Ми знаходимо найкрасивіші положення, придумуємо зав'язку і кульмінацію.

Зі мною не просто займатися. Я змушую вслухатися в музику, думати про образ. Але я правда щиро фанатію і закохуюся в кожного з моїх спортсменів, тому що вони неймовірно старанні і найкрасивіші.

 

ФББУ: - Крім індивідуальної підготовки спортсменів, у вас є ще час на діяльність на громадських засадах. Ви - тренер жіночої збірної Києва та досить регулярно берете участь в організації та проведенні зборів спортсменів ФБФК, де у вас ціла армія підопічних. Розкажіть про цей напрямок вашої роботи. Наскільки важко поєднувати тренерську діяльність з кар'єрою спортсмена?

 

Ірина Лучишина: - Дуже рада бути тренером жіночої збірної ФБФК, проводити жіночі збори перед турнірами, надихати, вчити, підказувати нашим дівчаткам. Приємно бачити їх палаючі очі перед майбутнім сезоном і налаштовувати на те, що кожна з них може перемогти. Дуже важливі збори ФБФК особливо для новачків, так як такі форуми - це не тільки настанови тренерів, відпрацювання позінгу, а й спілкування та обмін досвідом з іншими спортсменами. Атлети отримують на зборах заряд мотивації, що теж дуже важливо.

Чи легко поєднувати активну тренерську діяльність і кар'єру спортсмена? Це найскладніше. Для мене наші з чоловіком (Олегом Лучишиним) спортсмени завжди на першому місці. Вони для нас як діти. І, звичайно, моя підготовка до турнірів завжди відходить на друге або навіть третє місце. Ідеальний час для моєї підготовки - міжсезоння, коли наші спортсмени не вимагають великої уваги, і позінги, у величезній кількості, ще не почалися.

 

ФББУ: - Ірина, як спортсменка, як плануєте дивувати глядачів і суддів у майбутньому сезоні?

Ірина Лучишина: - У наступному сезоні обіцяємо голосно про себе заявити. Серед цілей - максимально високо бути в світовому рейтингу, тому запланували часті виступи на міжнародних турнірах. Так само в цілях виконання вимог ЄСКУ для присвоєння звання «майстер спорту України міжнародного класу» і завоювання карти Elite Pro. Докладемо всіх зусиль, щоб підкорити всі намічені висоти у 2020 році. А далі, можливо, буде зміна категорії ... Але про це розповім іншим разом.

 

3