• Слайд 1
 
interatletika.com




Світлана Іваніна: «Подальші плани - поліпшувати форму, наскільки це можливо»

Перше золото для України на Чемпіонаті Європи з бодібілдингу 2019 року в Санта-Сусанні вибороли представники категорії «змішані пари» сумчанин Юрій Зимогляд і киянка Світлана Іваніна.
Прес-служба ФББУ розпитала чемпіонку Європи про шлях до тріумфу, про виступ в індивідуальній дисципліни в Іспанії, про подальші плани.

ФББУ: - Весна 2019 року відкрила для нас яскраву, харизматичну спортсменку Світлану Іваніну: перемога на Кубку Києва, «бронза» на Кубку України в бодіфітнесі, золота медаль Чемпіонату Європи в змаганнях змішаних пар. Світлана, чим вам запам'ятається прем'єрний сезон в ФББУ/IFBB, перший виступ на Чемпіонаті Європи?

Світлана Іваніна: - Весняний сезон 2019 для мене був дуже яскравим, навіть з того боку, що це був мій перший змагальний сезон в ФББУ/IFBB. Нарешті я вийшла в улюбленій дисципліні «бодіфітнес» в федерації, в якій завжди хотіла виступати. Одна з найважливіших умов для мене - це отримувати задоволення від того, що робиш. Цей сезон і кожен вихід на сцену, і кожна людина в федерації, вся команда ФББУ приносили море емоцій і позитиву! Велике спасибі президентові ФББУ Ігорю Анатолійовичу Делієву, функціонерам і тренерам ФББУ Ірині Делієвій, Віталію Талавері, Вадиму Василевському, Валерію Пархоменку за допомогу, підтримку і за те, що згуртували стільки спортсменів такого високого рівня. Спасибі Владиславу Федоренку за професійний грим. Слова подяки всій нашій команді за взаємопідтримку і тепле ставлення!

ФББУ: - Розкажіть про те, як погодилися виступити в категорії "змішані пари" на Чемпіонаті Європи 2019 року разом з Юрієм Зимоглядом. Як проходила експрес-підготовка до парного виступу? Про емоції, які подарувала перемога?

Світлана Іваніна: - Відразу скажу, що це був взагалі мій перший вихід на сцену на міжнародному рівні, до цього виступала виключно на турнірах в Україні.
Погодилася я відразу, тому що категорія «змішані пари» завжди мені подобалася, завжди хотілося спробувати себе в ній. З Юрою ми побачилися вперше на Кубку України в Рівному (19-21.04.2019) і там, після виступів відбулася перша спільна репетиція. Буквально пару годин репетирували вихід і основне позування. Величезне спасибі Вадиму Василевському за те, що так професійно і доступно для мене, людині, яка вперше виступала в цій категорії, поставив позування. І ми роз'їхалися по своїх містах і готувалися окремо. Довільну програму в Києві ми з Юрою відпрацьовували під чуйним керівництвом Вадима і Анастасії Василевських, всього два дні по дві години на день, до відльоту до Іспанії. Вихід на сцену на Чемпіонаті Європи був у змішаних пар в перший день змагань - 2 травня. Сказати, що я хвилювалась, нічого не сказати. Я відчувала відповідальність перед партнером, ФББУ, країною. Хотілося не підвести! І ця категорія, непомітно для мене самої, стала основною!
Коли нас з Юрою оголосили переможцями Чемпіонату Європи - це була не просто радість, це було неймовірно! Хвилини, коли лунав Гімн України я запам'ятаю назавжди.

ФББУ: - Що не вийшло в індивідуальному виступі в бодіфітнесі в Санта-Сусанні?

Світлана Іваніна: - На жаль, в індивідуальній дисципліні не вийшло добре виступити у мене. Досвіду виходу на сцену через день не було і ще, як мінімум, багато роботи потрібно виконати. Помилки свої ми з тренером знаємо і зараз намагаємося максимально працювати в напрямку покращення.

ФББУ: - Хто вас тренує?

Світлана Іваніна: - Мені пощастило, у мене тренер, чоловік і друг - три в одному - Олексій Козирєв. Він тренує, допомагає і підтримує мене кожен день, кожну годину і кожну хвилину.

ФББУ - Подальші плани?

Світлана Іваніна: - Подальші плани - поліпшуватися, наскільки це можливо і виходити в новій якості, але в тій же категорії. Тому будемо дивитися по формі і приймати рішення про виступи за фактом.

1