• Слайд 1
 
interatletika.com




Євгенія Пастух: «Чому б не стати для когось мотивацією?»

За останній рік Євгенія Пастух скинула зайві 20 кілограмів, стала призеркою Кубка Києва в дисципліні «велнес фітнес» і престижного міжнародного турніру «IFBB Diamond Cup Lisbon» в «фітнес-бікіні». Євгенія Пастух зараз живе і працює в Дубаї, але за допомогою мережі Інтернет, ми попросили спортсменку ФББУ поділитися секретами перетворення і спортивних успіхів в інтерв'ю.

ФББУ: - Євгенія, весняний сезон для вас став, напевно, найуспішнішим в кар'єрі. Ви стали володаркою бронзової медалі завойованої на міжнародному турнірі «IFBB Diamond Cup Lisbon». Головний успіх був в категорії «фітнес-бікіні +169 см» в Лісабоні, а на Кубку Києва ви стали срібною призеркою в абсолютній категорії «велнес фітнес». Що стало причиною зміни дисципліни?

Євгенія Пастух: - Спочатку я була налаштована виступати в категорії «велнес фітнес». Тренувалася старанно і вклала в своє серце мрії пов'язані з цією категорією. Але в процесі «сушки», ми виявили, що «бікіні» підходить мені більше. Так буває. Дякую Ірині Делієвій за вірні настанови. Було складно перебудуватися морально і мені не вистачало підтвердження того, що я гідна виступати в категорії «бікіні», поки не вийшла на сцену в Лісабоні.

ФББУ: - Чому ваш вибір припав саме на турнір в португальській столиці? Як оціните рівень організації «IFBB Diamond Cup Lisbon»?

Євгенія Пастух: - Чому португальська столиця? Все було просто, форму ми зробили на чемпіонат Європи (1-6.05.2019), а турнір в Лісабоні був буквально через тиждень (10-12.05.2019), ось і вирішили виступити. І вирішили не дарма. Організація «IFBB Diamond Cup Lisbon» була на хорошому рівні. Я була приємно здивована, коли всім спортсменам давали безкоштовну їжу. Розклад було детально складено за часом і я навіть особливо не чекала за сценою свій вихід. Все пролетіло дуже швидко. Не встигнувши моргнути оком, я зрозуміла, що стала бронзовою призеркою.

ФББУ: - Третє місце на «IFBB Diamond Cup Lisbon» принесло вам не тільки дорогоцінний спортивний метал, а й чотири бали в світовому рейтингу. Наскільки важливо для вас просування вгору по рейтинговій таблиці атлетів IFBB?

Євгенія Пастух: - Цього року я не ставлю собі за мету бути в рейтингу. Для мене важливо набиратися досвіду і виступати гідно. Ми все ще працюємо над моєю формою, адже перехід з «велнес фітнес» до «фітнес-бікіні» не такий вже й простий. Але немає нічого неможливого.

Можливо, в наступному році у нас вийде погнатися трохи за рейтингом, але не будемо загадувати, оскільки попереду у нас осінній сезон і подивимося, які результати він нам принесе.

ФББУ: - Ваше фото «до» і «після», яке ви розмістили у себе в Інстаграм мало кого залишило байдужим. Більше тисячі «лайків» і півтори сотні коментів. Яка різниця в кілограмах і самопочутті на фото? Хто співавтор вашого перетворення і медальних успіхів у спорті?

Євгенія Пастух: - Так, моє фото «до» і «після» підкорило багатьох. Я дуже соромилася його опублікувати, але чому б не стати для когось мотивацією? Різниця в кілограмах - 20! Була я «пишечкою» вагою 79кг і за 10 місяців перетворилася на дівчину вагою 59 кг - це була моя змагальна вага на турнірі в Лісабоні. Я дуже вдячна тренеру Хусаму, який повірив в мене і побачив моє бажання здобути перемогу над самою собою. Так все і почалося. На даний момент я тренуюся під керівництвом Віталія Талавери. Хоч я і перебуваю далеко від дому, ми весь час коригуємо мої тренування і харчування. Це не просто, але хто сказав, що буде легко?

ФББУ: - Поділіться змагальними планами на найближче майбутнє?

Євгенія Пастух: - З приводу планів на осінній сезон, ми будуємо нове тіло і подивимося до чого це призведе. Хотілося б зробити перший старт у вересні, але не будемо загадувати. Поки ми просто готуємося і працюємо в поті чола.

1