• Слайд 1
 
interatletika.com




Коментарі ФББУ для ЗМІ щодо заходу, якій відбувся у Львові 15 червня 2019 року.

До Національної федерації бодібілдингу України (ФББУ) приходять від ЗМІ запити з проханням прокоментувати підсумки «першого чемпіонату світу з бодібілдингу, який відбувся в Україні». ФББУ хоче дати кілька коментарів, що стосуються інформації у запитах представників засобів масової інформації:
1. На території України Міжнародна федерація бодібілдингу та фітнесу (IFBB) не організовує в 2019 році Чемпіонат світу з бодібілдингу.
2. В Україні перший Чемпіонат світу з бодібілдингу пройшов шість років тому. Під егідою IFBB і за підтримки Міністерства молоді та спорту України 14-15 вересня 2013 року в Києві з успіхом відбувся Чемпіонат світу з жіночого бодібілдингу, фітнесу, бодіфітнесу та чоловічого фітнесу. У вище названих змаганнях взяли участь спортсмени з 42 країн.

3. Захід, який відбувся у Львові 15 червня 2019 року не може мати статус офіційних змагань з бодібілдингу, тому що не був включений до календаря Міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу, Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих заходів України на 2019 рік. 
У Мінмолодьспорту не зареєстровано наказ про участь офіційної делегації національної збірної команди України з бодібілдингу у заході, що пройшов у Львові 15 червня 2019 року.
Атлети, які брали участь у заході у Львові 15 червня 2019 року не включені до складу національних збірних команд України з неолімпійських видів спорту на 2019 рік затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 29.12.2018 № 5858.
За результатами участі у так званому «чемпіонаті світу» у Львові не будуть присвоєні спортивні розряди і звання з бодібілдингу.

Дякуємо за звернення і просимо журналістів бути уважними при розповсюдженні інформації.

1