• Слайд 1
 
interatletika.com




Ольга Шнурова: «Дуже приємно, що в ФББУ повірили в мене!»

Одним з відкриттів Чемпіонату Європи з бодібілдингу та фітнесу-2019 стала Ольга Шнурова. Киянка блискуче виступила в бодіфітнесі ставши абсолютною чемпіонкою континенту серед майстрів 35-39 років і срібною призеркою змагань серед жінок в категорії до 168 см.

Про отримані враження в збірній команді України з бодібілдингу на Чемпіонаті Європи, про плани на осінній сезон Ольга Шнурова розповіла прес-службі ФББУ.

 

ФББУ: - Ольга, на турнірах ФББУ/IFBB ми вперше вас побачили навесні 2019 року. Ви показали хорошу форму на змаганнях в Києві та Рівному, і, як результат, були на високих місцях в підсумкових протоколах. В іспанській Санта-Сусанні на Чемпіонаті Європи настав ваш зірковий час. В умовах високої конкуренції ви стали №1 у змаганнях майстрів і віце-чемпіонкою Європи серед жінок. Які емоції і враження вам подарувала спортивна весна?

 

Ольга Шнурова: - Весняний змагальний сезон мій пройшов більш ніж успішно. Це був мій дебют в ФББУ/IFBB. Основним стартом став Чемпіонат Європи в Санта-Сусанні. Дуже приємно, що повірили в мене в федерації і дали можливість виступити на турнірі такого високого рівня. Це велика честь для мене! Емоції від чемпіонату космічні! Це було незабутньо! Я впоралася і дуже пишаюся!

ФББУ: - Як проходила підготовка до головного старту сезону?

Ольга Шнурова: - Підготовка до Чемпіонату Європи тривала чотири місяці. Не буду говорити, що все проходило гладко, але ми з цим впоралися. Підкорювати спортивні вершини мені допомагає тренер В'ячеслав Волосов - людина з великим багажем знань і досвіду, якій повністю довіряю. Підтримку тренера, сім'ї, близьких мені за духом та інтересами людей я відчувала завжди.

ФББУ: - Ви вперше були в складі збірної України на міжнародних змаганнях, яка атмосфера панує всередині головної команди країни?

Ольга Шнурова: - Організація з боку керівництва, функціонерів і тренерів ФББУ була на вищому рівні. Національна збірна України - ця злагоджена команда. Була нереальна підтримка всіх атлетів, завдяки цьому була впевнена в собі. У такій атмосфері завжди настрій тільки на перемогу.

ФББУ: - Як ви оцінюєте рівень розвитку бодіфітнесу в Україні та Європі?

Ольга Шнурова: - Бодіфітнес - дуже популярна жіноча змагальна дисципліна, що розвивається.

Українська команда в бодіфітнесі - одна з найсильніших у світі. Успіхи наших спортсменок на міжнародній арені говорять про те, що бодіфітнес в Україні розвивається в правильному напрямку.

На Чемпіонаті Європи, як в змаганнях майстрів, так і серед жінок була дуже велика конкуренція. У категорії 35-39 років в Санта-Сусанні виступали 20 спортсменок. У ростовій категорії жінок до 168 см - 14 спортсменок. Важлива була кожна деталь, кожна мить позування. Вважаю, що рівень конкуренції в дисципліні буде тільки зростати.

 ФББУ: - Як проводите міжзмагальний період? Які плани на осінь?

Ольга Шнурова: - Зараз у мене міжсезоння. У харчуванні дозволяю послаблення, але в межах розумного, звичайно. Тренуюся регулярно. Потихеньку входжу в режим і буду починати підготовку до осіннього сезону, де основним стартом стане Чемпіонат світу.

1