• Слайд 1
 
interatletika.com




Євгеній Нікітенко: «Приємно бути частиною національної команди!»

Збірна команда України блискуче виступила на Чемпіонаті Європи з бодібілдингу та фітнесу (1-6.05.2019, м Санта-Сусанна, Іспанія), а одним з тих, хто поклав «золото» до скарбнички збірної країни став Євгеній Нікітенко. Атлет з Чернігова на єврочемпіонаті переміг в категорії «менс фізик +182 см».

До перемоги на Чемпіонаті Європи, підопічний заслуженого тренера України Віталія Талавери відзначився «золотими» успіхами на Кубку Києва (7.04.2019, «менс фізик +179 см») і Кубку України (м.Рівне, «менс фізик +182 см»). Прес-служба ФББУ взяла у Євгенія Нікітенко невелике інтерв'ю, попросивши проаналізувати весняний сезон 2019 року, про тренера і перспективи переходу в Elite Pro.

ФББУ: - Євгенію, позаду змагальна весна 2019 року, яка стала дуже успішною для вас: перемоги на головних національних турнірах і апогей кар'єри - «золото» чемпіонату Європи. Як емоції і враження залишив у вас минулий сезон?

Євгеній Нікітенко: - На даному етапі, весна 2019 року - це один з кращих моїх змагальних сезонів. Не скажу, що вичавив максимум, але задоволений своїм самовіддачею і результатом в цілому.

Звернув увагу на високий рівень спортсменів на національних змаганнях, сцена відкриває багато нових перспективних спортсменів. Рівень українських спортсменів постійно зростає.

Чемпіонат Європи став для мене новим щаблем у змагальній кар'єрі. Приємно бути частиною національної команди. Побачив важку працю функціонерів і тренерського штабу. Це реально пекельна праця. Часом спортсмени гірше дітей, але фахівці чітко з усіма справлялися. Команда була по-справжньому дружньою: підтримка, переживання, і щира радість за успіхи!

 

ФББУ: - Ваша кар'єра розвивається досить планомірно, без «форсажу». Рік тому відбувся ваш перший виїзд на міжнародний турнір і перший успіх - «срібло» на IFBB Diamond Cup у Варшаві ( «менс фізик +182 см»). Не було низки турнірів, погоні за рейтингом, а була пауза у виступах, яку, як ми вже зрозуміли, ви дуже ефективно провели і представили на суд глядачів і суддів чемпіонську форму навесні 2019 року. Видно руку досвідченого тренера - Віталія Талавери.

 

Євгеній Нікітенко: - Дуже радий, що у мене з'явився тренер - Віталій Талавера, якому я можу довірити і свою кар'єру, і своє здоров'я. Все, що стосується тренера, на цю тему можу написати взагалі окрему статтю. Я навіть задумався, що я такого гарного зробив, що господь Бог, нагородив мене Віталієм Сергійовичем Талаверою. В житті не зміню тренера, поки буду жити в Україні, і швидше за все навіть за її межами.

 

ФББУ: - Титул чемпіона Європи серед любителів - хороший привід задуматися про продовження кар'єри в дивізіоні професіоналів Elite Pro. Думали вже про це?

 

Євгеній Нікітенко: - «Поганий той солдат, який не мріє стати генералом», ось і я буду прагнути стати ПРО. Розумію, що потрібно ще поліпшуватися, але я дуже цього хочу і зроблю все необхідне. Будемо і далі готуватися на міжнародні турніри IFBB. Досконалості немає меж!

 

ФББУ: - Як у рідному Чернігові зустріли чемпіона Європи? Що змінилося?

Євгеній Нікітенко: - У Чернігові пораділи за мене. Деякі хлопці почали консультуватися у мене. Мабуть, зрозуміли, що я щось можу і щось знаю. Своїм не відмовиш. Завжди буду радий допомогти і зроблю все для своєї обласної федерації.

1